Gå direkt till innehåll
Telia slår svenskt rekord i 4G-nätet

Pressmeddelande -

Telia slår svenskt rekord i 4G-nätet

Telia testar ständigt ny teknik för att bygga framtidens mobilnät. Nu har ett nytt rekord uppmätts i Telias 4G-nät. Testet som nu genomförts tillsammans med samarbetspartnern Ericsson bygger på att mobilmaster plockar in signaler från flera olika frekvenser med hjälp av fler antenner – en teknik som banar väg för kommande 5G-utveckling. Telia har nu nått upp i 757 Mbit/s i det 4G-nät som Telias kunder surfar i varje dag.

I takt med en ökad digitalisering av vårt samhälle med exempelvis virtual- och augmented reality runt hörnet ställs det hela tiden krav på högre och jämnare hastigheter i mobilnäten. För att möta våra kunders krav på marknadens bästa nätupplevelse även framåt, behöver Telia ständigt göra tester med den senaste teknologin.

Tillsammans med Ericsson har Telia under den senaste månaden testat så kallad ”massiv MiMo”. Rent tekniskt bygger det på att man för över många parallella dataströmmar med hjälp av flera antenner samtidigt, vilket gör att man höjer topphastigheterna, men framförallt höjer genomsnittshastigheterna avsevärt för kunderna.

- Vi behöver hela tiden utmana oss själva och våra mobilnät med den senaste tekniken, för att kunna möta våra kunders förväntningar och för att fortsätta vara branschledande. Just massiv MiMo kommer vara en av de bärande teknikerna i 5G för att höja hastigheter och inte minst att säkerställa höga lägstanivåer för våra kunder, säger Mats Lundbäck, teknisk chef på Telia.

- Nu går vi ett steg längre genom att stresstesta den nya tekniken i Telias kommersiella nät. Det ger oss möjligheten att snabbare driva på utvecklingen av avancerad 4G och den kommande 5G-teknologin, säger Peter Malm, Head of Network Products, Nordics & Baltics, Ericsson.

Ämnen

Kategorier


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation