Följ Telia

Telia och MTG i nytt Viasatsamarbete

Pressmeddelande   •   Aug 06, 2016 13:00 CEST

Telia och MTG utökar sitt samarbete genom ett tillägg till sitt gemensamma distributionsavtal. Det innebär en utökning med tre nya sportkanaler. Telia inkluderar den nylanserade tv-kanalen Viasat Sport Premium i kanalpaketen Viasat Sport och Viasat Premium och lägger till de två nya kanalerna TV3 Sport HD och eSportsTV i sitt utbud. Det utökade avtalet inkluderar även distribution av alla Viasats kanaler i Telias streamingtjänst Play+.

Telia och MTG har ett mångårigt samarbete kring distribution av MTGs fri- och betal-tv kanaler. Nu utökas samarbetet och Telias kunder får därmed tillgång till tre nya sportkanaler, däribland den helt nylanserade kanalen Viasat Sport Premium som samlar de viktigaste och största sporthöjdpunkterna. Nu får Teliakunder marknadens bästa utbud och kan följa Zlatan under hela hösten i Premier League. Dessutom kan vi glädjande berätta den stora nyheten att alla Viasats kanaler ingår i Telias streamingtjänst Play+.

-Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda våra TV-kunder alla dessa nya kanaler och därmed möjligheten att se Zlatan spela redan imorgon. Det här innebär att vi nu har det bästa och mest kompletta TV-utbudet på marknaden och dessutom att alla Viasats kanaler ingår i Telias streamingtjänst Play+. Tillsammans har vi kommit fram till ett fantastisk erbjudande för alla sportintresserade, säger Hélène Barnekow, VD för Telia Sverige.

-Vi har idag det starkaste sportutbudet i bolagets historia och är helt dedikerade åt att leverera en sportupplevelse i absolut världsklass till våra tittare. Vi är väldigt glada över att vi med gemensamma ansträngningar har kommit till en överenskommelse som innebär att även Telias kunder kommer kunna ta del av vår sportsatsning i sin helhet, och då inte minst nya Viasat Sport Premium, lagom till Premier League premiären, säger Anders Jensen, VD för MTG Sverige.

Fakta: Telias kunder har redan tillgång till innehållet och kanalerna genom Viaplay  vilket gör att de redan imorgon, söndag, kommer kunna följa Zlatans match med Manchester United i Viasat Sport Premium.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se