Följ Telia

Telia fortsätter utbyggnaden av supersnabbt bredband i Kalmar kommun

Pressmeddelande   •   Feb 21, 2017 10:30 CET

I samarbete med Kalmar kommun fortsätter arbetet med att förstärka den fasta infrastrukturen med supersnabbt bredband i hela Kalmar. Telia satsar upp till 12 miljarder på fiberutbyggnad i hela Sverige, på såväl landsbygd som i tätort fram till 2018.

Telia erbjuder nu Kalmars landsbygd möjligheten ansluta sig till det öppna fibernätet via Zitius - www.fibertillalla.se. Zitius är en del av Telia och erbjuder precis som Telia Öppen Fiber en mängd olika tjänsteleverantörer för både bredband, telefoni och tv.

- Vi är jätteglada över det förtroende vi fått från kommunen. Nu fortsätter vi bygga ut för fullt, så att boende och företag ska kunna koppla upp sig med supersnabbt bredband överallt, oavsett om man är hemma, på jobbet eller på väg, säger Linda Hernström, chef för Telia Fiber.

- I juni 2016 tog kommunfullmäktige i Kalmar beslut om att hela Kalmar kommun ska ha tillgång till bredband med överföringshastighet motsvarande 100 Mbit/s. Sedan dess har kommunen haft en dialog med Telia om hur detta mål ska kunna nås. Vårt samarbete har nu lett fram till dagens besked om att Telias utbyggnad intensifieras med målsättningen att erbjuda hushåll och företag bredband i hela kommunen. Det innebär att 100 procent av hushållen kommer att erbjudas fiber under 2017. Det är vi väldigt glada för, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) och kommunalrådet Anders Andersson (C).

Zitius kommer också att bjuda in intresserade kunder till informationsmöten torsdag den 2 mars klockan 17:00, respektive klockan 18:30 på Glasverandan i Kalmarsalen, Skeppsbrogatan 49 i Kalmar.

Sedan tidigare har Telia förbättrat mobiltäckningen i Kalmar, då framförallt 4G som är ett höghastighetsnät för mobilsurf. Det har även gjorts förstärkning på 3G-nät som används för att både ringa och surfa i mobilen. Dessutom har GSM/2G-nätet moderniserats, nätet som används primärt för telefoni men även till exempel kortterminaler.

För mer information kontakta gärna Telias pressavdelning på 020-77 58 30 eller Kalmar kommun Johan Persson, Kommunstyrelseordförande, 0480-45 00 21.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se