Gå direkt till innehåll
Telia fortsätter utbyggnaden av supersnabbt bredband i Kalmar kommun

Pressmeddelande -

Telia fortsätter utbyggnaden av supersnabbt bredband i Kalmar kommun

I samarbete med Kalmar kommun fortsätter arbetet med att förstärka den fasta infrastrukturen med supersnabbt bredband i hela Kalmar. Telia satsar upp till 12 miljarder på fiberutbyggnad i hela Sverige, på såväl landsbygd som i tätort fram till 2018.

Telia erbjuder nu Kalmars landsbygd möjligheten ansluta sig till det öppna fibernätet via Zitius - www.fibertillalla.se. Zitius är en del av Telia och erbjuder precis som Telia Öppen Fiber en mängd olika tjänsteleverantörer för både bredband, telefoni och tv.

- Vi är jätteglada över det förtroende vi fått från kommunen. Nu fortsätter vi bygga ut för fullt, så att boende och företag ska kunna koppla upp sig med supersnabbt bredband överallt, oavsett om man är hemma, på jobbet eller på väg, säger Linda Hernström, chef för Telia Fiber.

- I juni 2016 tog kommunfullmäktige i Kalmar beslut om att hela Kalmar kommun ska ha tillgång till bredband med överföringshastighet motsvarande 100 Mbit/s. Sedan dess har kommunen haft en dialog med Telia om hur detta mål ska kunna nås. Vårt samarbete har nu lett fram till dagens besked om att Telias utbyggnad intensifieras med målsättningen att erbjuda hushåll och företag bredband i hela kommunen. Det innebär att 100 procent av hushållen kommer att erbjudas fiber under 2017. Det är vi väldigt glada för, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) och kommunalrådet Anders Andersson (C).

Zitius kommer också att bjuda in intresserade kunder till informationsmöten torsdag den 2 mars klockan 17:00, respektive klockan 18:30 på Glasverandan i Kalmarsalen, Skeppsbrogatan 49 i Kalmar.

Sedan tidigare har Telia förbättrat mobiltäckningen i Kalmar, då framförallt 4G som är ett höghastighetsnät för mobilsurf. Det har även gjorts förstärkning på 3G-nät som används för att både ringa och surfa i mobilen. Dessutom har GSM/2G-nätet moderniserats, nätet som används primärt för telefoni men även till exempel kortterminaler.

För mer information kontakta gärna Telias pressavdelning på 020-77 58 30 eller Kalmar kommun Johan Persson, Kommunstyrelseordförande, 0480-45 00 21.

Ämnen


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30

Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott:
Telias tjänster - https://www.telia.se/privat/driftinformation
Skanovas nät - 02021 83 00