Följ Telia

Telia fortsätter att digitalisera Sverige med supersnabbt fiberbredband

Pressmeddelande   •   Jan 12, 2017 14:30 CET

Nu fortsätter Telia att storsatsa på bredband via fiber runt om i landet. I kampanjen som startar i januari får omkring 1200 hushåll och företag runt om i landet möjlighet att ansluta sig till Telias öppna fibernät och ta del av framtidens teknik och tjänster.

Telia satsar mest av alla operatörer i utbyggnad av nätinfrastruktur i Sverige. Enbart i utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige satsar Telia upp till 12 miljarder mellan 2015 och 2018. I Kampanjen som nu startar omfattas cirka 1200 villahushåll och företag på följande orter:

Härnösand: Ramvik (110 hushåll), Enköping: Fagerudd (80 hushåll), Kolarvik (140 hushåll), Ånge: Tomtebo (190 hushåll), Ånge Östra (140 hushåll), Sigtuna: Sankt Per (300 hushåll), Södertälje: Tuna (60 hushåll), Örebro: Södra Väringen (190 hushåll).

Fiber ger villaägarna och företagen tillgång till snabbt bredband med hastigheter på upp till 1000 Mbit/s.


– Fiberfebern fortsätter och det känns jättebra att kunna erbjuda så många en stabil internetuppkoppling som ger både hushållen och företagen helt nya möjligheter. Allt fler tjänster kräver idag mer av bredbandet än tidigare, Telia Öppen Fiber leder våra kunder in i framtiden. Det är också kul att vi kommer tillbaka till orter där vi tidigare kopplat upp hushåll och företag med Telia Öppen Fiber, och kan koppla upp ännu fler, men också går ut till helt nya områden, säger Linda Hernström, chef för Telia Fiber.

Kampanjen pågår till 21 februari. Utbyggnaden beräknas påbörja i april 2017 och med en beräknad klartid runt oktober 2017.

Om Telia Öppen Fiber
Telia har längst erfarenhet på fibermarknaden och levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika leverantörer av telefoni, bredband och TV. Skanova bygger, utvecklar och sköter driften av nätet. Information om fiber till villa: www.oppenfiber.se

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se