Gå direkt till innehåll
Telia fibrerar Akademibokhandeln

Pressmeddelande -

Telia fibrerar Akademibokhandeln

Telia uppgraderar Akademibokhandelns över hundra butiker med fiber och tar över driften av samtliga datanät i alla butiker. Avtalet på 60 månader omfattar Telias lösning Nätverk som tjänst för WAN, LAN och WiFi näten som utgör ryggraden i Akademibokhandelns digitala infrastruktur.

Telias lösning Nätverk som tjänst innebär att Akademibokhandeln förbättrar kundupplevelsen och gör det enklare för kunden att betala, hantera ärenden och checka ut både i de fysiska butikerna och online. De fysiska butikerna kommer även erbjuda alla kunder tillgång till fritt WiFi.

Avtalet innebär att Telia tar ett helhetsansvar för Akademibokhandelns nätverk både mellan butikerna och lokalt. 4G kommer dessutom komplettera som backup i samtliga butiker för att säkra Akademibokhandelns tillgång till ett stabilt och säkert datanät.

– Det viktigaste för oss är att kunna ge våra kunder en upplevelse i toppklass när de besöker våra butiker, oavsett om de kommer för ett snabbt besök eller vill få en mer omfattande upplevelse i mötet med våra produkter och personal i butik. Vi satsar på att fortsätta kunna möta alla våra kunders framtida behov, och leverera över förväntan när de besöker våra butiker. Fibern blir en grundbult för att kunna åstadkomma detta och även kunna möta framtida möjligheter och utmaningar förklarar Anna-Lena Olsson, CIO Bokhandelsgruppen.

Telia ansvarar även för drift och underhåll samt löpande utveckling av nätet. Akademibokhandeln kan därför fokusera på att utveckla och införa nya digitala tjänster som ger en ännu bättre kundupplevelse och förenklar vardagen för medarbetarna.

– Vårt mål är att Akademibokhandeln ska ligga i framkant och erbjuda nya tjänster som ökar nyttan för kunderna och personalen. Akademibokhandelns satsning på nya innovativa lösningar är inspirerande och det är fantastiskt roligt att få förtroendet att leverera verktyg som hjälper dem i deras nya satsningar. Vår lösning erbjuder den stabilitet och driftsäkerhet som krävs för det, säger Anna Rydergren, chef för företagsaffären Telia.

____________________________________________

Om Bokhandelsgruppen:
Med de starka och uppskattade varumärkena Akademibokhandeln och Bokus är Bokhandelsgruppen Sveriges ledande bokhandelsaktör. I över 100 butiker och på nätet erbjuder Akademibokhandeln ett stort och väl sammansatt sortiment av böcker och inspirerande varor för alla som vill skriva, rita, pyssla, planera och förvara. Bokus är bokhandeln på nätet som erbjuder mer än 10 miljoner fysiska och digitala böcker från hela världen, samt abonnemangstjänsten Bokus Play. Med visionen ”Läsglädje för alla, varje dag” vänder vi oss till privatpersoner, företag, bibliotek och offentlig verksamhet.

Gruppen omsätter ca 1,8 miljarder kr. Ägare är Volati AB och företagsledningen. Mer information: www.bokhandelsgruppen.se

Ämnen


I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med 20 000 medarbetare i nio länder, varav 6400 kollegor iSverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.
Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation