Gå direkt till innehåll
Telia får förnyat förtroende av Region Skåne

Pressmeddelande -

Telia får förnyat förtroende av Region Skåne

Telia får fortsatt förtroende från Region Skåne och fortsätter som helhetsleverantör av telefonitjänster, datanät, säkerhetstjänster, kontaktcenter samt tjänster för stödsystem. Telia har vunnit upphandlingen som omfattar en avtalsperiod om upp till tolv år inklusive förlängningsoption. Regionen uppskattar själva avtalsvärdet upp till närmare 4 miljarder kronor under avtalsperioden, som även inkluderar tjänster från dotterbolaget Cygate, inom bland annat säkerhet och nät.

Avtalet med Telia innebär att Region Skåne kommer få en säker, flexibel och skalbar helhetslösning för att hantera regionens totala kommunikationsbehov. Det förnyade avtalet innehåller en modernisering av dagens plattformar men även nya tjänster som skapar förutsättningar för regionens fortsatta digitala utveckling och ambition att överträffa de mål som satts inom ramen för ”Skånes Regionala utveckling 2030”.

Ett nytt stort område inom avtalet är realtidspositionering av till exempel medicinskteknisk utrustning på sjukhus för att minska springtid, där Telia kommer bli en helhetsleverantör. Under avtalsperioden kommer Telia också att säkerställa en successiv förflyttning av kommunikationslösningar baserat på 2G/3G till 4G/5G. Telias dotterbolag Cygate kommer även fortsättningsvis leverera säkerhetstjänster samt drift och förvaltning av regionens nätinfrastruktur.

– Vi är oerhört stolta och glada över att få fortsatt och utökat förtroende från Region Skåne. Detta är sannolikt ett av de största och mest omfattande avtalet kring kommunikationstjänster som har gjorts i Sverige och vi ser fram emot att fortsätta stötta regionen på dess digitala resa, säger Tobias Larsson, chef, Telias företagsaffär.

Telia har varit Region Skånes helhetsleverantör av tele- samt datakommunikationstjänster sedan 2012.

Ämnen


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 21 000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation