Följ Telia

Telia digitaliserar Sverige och fibersatsar med supersnabbt bredband i Huddinge

Pressmeddelande   •   Mar 02, 2017 09:42 CET

Nu fortsätter Telia att storsatsa på bredband via fiber runt om i landet. I kampanjen som nu har startat får omkring 900 hushåll och företag i Huddinge möjligheten att ansluta sig till Telias öppna fibernät och ta del av framtidens teknik och tjänster.

Telia satsar mest av alla operatörer i utbyggnad av nätinfrastruktur i Sverige, i Huddinge har Telia tidigare kopplat upp över 4700 fiberkunder. Enbart i utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige satsar Telia upp till 12 miljarder mellan 2015 och 2018. I kampanjen som nu har startat omfattas cirka 900 villahushåll och företag på följande orter i Huddinge:

Gladö kvarn (355 hushåll), Ådran (337 hushåll), Lisma (148 hushåll).

Fiber ger villaägarna och företagen tillgång till snabbt bredband med hastigheter på upp till 1000 Mbit/s.

– Fiberfebern fortsätter och det känns jättebra att kunna erbjuda så många en stabil internetuppkoppling som ger både hushållen och företagen helt nya möjligheter. Allt fler tjänster kräver idag mer av bredbandet än tidigare, Telia Öppen Fiber leder våra kunder in i en digitaliserad framtid. Det är också kul att vi kommer tillbaka till Huddinge där vi tidigare kopplat upp över 4700 hushåll och företag med Telia Öppen Fiber, säger Linda Hernström, chef för Telia Fiber.

Kampanjen pågår till 11 april. Leveransen är planerad till perioden juni – november i år.

Om Telia Öppen Fiber
Telia har längst erfarenhet på fibermarknaden och levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika leverantörer av telefoni, bredband och TV. Skanova bygger, utvecklar och sköter driften av nätet. Information om fiber till villa: www.oppenfiber.se

För mer information, kontakta gärna Telias pressavdelning 0771-775830 eller besök vårt nyhetsrum teliapress.se


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se