Gå direkt till innehåll
Telia digitaliserar Örebro kommun och erbjuder fiber till landsbygden

Pressmeddelande -

Telia digitaliserar Örebro kommun och erbjuder fiber till landsbygden

Nu fortsätter arbetet med att stärka den digitala infrastrukturen i Örebro län. Telia erbjuder nu supersnabb uppkoppling till 2 000 villahushåll och företag på landsbygden i Örebro kommun via Zitius öppna fibernät.

Telia erbjuder landsbygden i Örebro kommun möjligheten att ansluta sig till det öppna fibernätet via Zitius, som ger tillgång till snabbt bredband med hastigheter på upp till 1000 Mbit/s. I kampanjen som nu startat omfattas cirka 2 000 villahushåll och företag på följande områden:

Ervalla, Asker, Lillkyrka-Åsta, Vintrosa, Stora Mellösa, Odensbacken, Frösvidal, Täby, Gunnarsökna, Hjälmarbaden, Lillån samt Klysna.

- Fiberfebern i Örebro kommun fortsätter! Vi har sedan tidigare erbjudit uppkoppling till över 50 000 hushåll och företag i länet. Det känns jättebra att nu även kunna erbjuda alla på landsbygden som tidigare inte kunnat få fiber en framtidssäker uppkoppling med helt nya möjligheter, säger Linda Hernström, chef för Telia Fiber.

Regeringens mål om att 95 procent av Sveriges hushåll och företag ska ha tillgång till minst 100 Mbit/s till år 2020 är en viktig drivkraft i Telias satsning. Telia digitaliserar Sverige och satsar totalt upp till 12 miljarder på fiberutbyggnad i hela landet, på såväl landsbygd som i tätort fram till 2018.

Zitius är en del av Telia och erbjuder precis som Telia Öppen Fiber en mängd olika tjänsteleverantörer för både bredband, telefoni och tv. Företag och hushåll kan redan idag hitta mer information om erbjudandet och anmäla intresse på www.fibertillalla.se.

Kampanjen pågår till 28 april 2017. 

Ämnen

Regioner


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation