Följ Telia

Nu blir wifi en del av mobiltäckningen

Pressmeddelande   •   Okt 26, 2017 07:50 CEST

Nu lanserar Telia Wifi-samtal. Tjänsten som innebär att ett wifi kan ta över mobilsamtalen där mobilsignalen inte når fram. Oavsett om man är hemma i källaren, uppe i luften, under jord eller i sommarstugan – om det finns wifi så finns det mobiltäckning.

Det finns platser där mobilsignalen inte riktigt når fram, vilket innebär att det kan vara svårare att ringa eller ta emot samtal med sin mobil. Det kan handla om ytor i nybyggda och energisnåla hus, tvättstugor och källare. Nu förstärker Telia täckningen på dessa ställen genom att låta mobilsamtalen gå över wifi, utan att kunden själv behöver göra något.

- Vi vet att detta är en efterlängtad tjänst för många av våra kunder. Vi vann nyligen P3:s utmärkelse för bästa mobilnät i Sverige, men vi vet att det till exempel finns nya energisnåla hus med fönster och väggar som inte släpper igenom mobilsignalen. Genom Wifi-samtal tillför vi helt ny täckning där det tidigare har varit svårt att nås via mobilen, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär.

Tjänsten innebär att Telias kunder nu kan ringa mobilsamtal på fler ställen än tidigare: i tvättstugan, källarlokalen och till och med det där hörnet i sovrummet som alltid saknat mobiltäckning. Det enda som krävs är att mobilen är uppdaterad med senaste mjukvaran och att det finns wifi.

Redan idag fungerar tjänsten på Sony Xperia XZ Premium, Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact och Samsung Galaxy S7. Inom kort kommer tjänsten även att fungera hos andra stora mobiltillverkare och på fler modeller. Tjänsten aktiveras till Telias privatkunder och för Telias företagskunder sker aktiveringen successivt.

Läs mer om tjänsten och se vilka mobiltelefoner som tillåter Wifi-samtal.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se