Följ Telia

Norrländska kommuner och landsting väljer Telia

Pressmeddelande   •   Jul 05, 2017 16:06 CEST

Telia kommer leverera en helhetslösning för kommunikation till kommuner och landsting i Norrbotten och Västerbottens län. Telia kommer även hjälpa regionerna att utforska digitaliseringens möjligheter inom exempelvis vård och omsorg samt kollektivtrafik. Avtalet är värt cirka 82 miljoner kronor under en tvåårsperiod, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

Det är avtalet ACBD, ett kommunikationsavtal med alla kommuner och landsting i Västerbottens och Norrbottens län, som Telia nu har vunnit. Avtalet, som tecknats av Region Västerbotten, omfattar totalt 116 organisationer och inkluderar, förutom kommuner och landsting, även ett universitet och 84 regionala och kommunala bolag.

-Vi ser fram emot att fortsätta vårt spännande samarbete med landsting, kommuner och andra aktörer i Norrbotten och Västerbotten för att driva digitaliseringen av regionen framåt. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda nya smarta tjänster till medborgarna och bidra till en levande landsbygd, säger Charlotta Rehman, chef för Telias företagsaffär.

Förutom kommunikationstjänster som fast och mobil telefoni, mobilt bredband samt molnbaserade växeltjänster så finns även möjlighet för regionerna att utforska digitaliseringens möjligheter inom tjänster som exempelvis digitaliserade kundmöten, uppkopplad kollektivtrafik samt vård och omsorg.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se