Följ Telia

HSB riksförbund möjliggör fiberanslutning från Telia

Pressmeddelande   •   Jun 14, 2016 08:00 CEST

HSB Riksförbund har tecknat ett 3-årigt ramavtal med Telia om att erbjuda leverans av bredband, telefoni, digital-tv samt fastighetsstyrningstjänster via fiber. HSB vill kunna erbjuda boende i HSB Bostadsrättsföreningar och HSB-ägda fastigheter en infrastruktur som är framtidssäker, snabb och stabil.

Avtalet innebär att både befintliga bostadsrättsföreningar, nyproduktion och HSB-ägda hyresfastigheter kan erbjudas tjänsterna. I vissa fall kommer tjänsterna att erbjudas på befintligt nät. I andra fall kommer ett helt nytt nät att installeras i fastigheten. Det innebär att föreningarna erbjuds att installera ett modernt fastighetsnät med fiberanslutning till internet. Föreningen kan själv välja att teckna ett kollektivt avtal för medlemmarna eller välja att bara installera ett bredbandsuttag och överlåta till de enskilda medlemmarna att själva köpa de tjänster de önskar.

– Allt fler prylar i hemmet kopplas upp. Med fiber kan alla i familjen vara uppkopplade samtidigt och till exempel titta på tv, streama film eller spela spel via nätet utan att kvaliteten eller stabiliteten försämras. Det gör det dessutom möjligt att dra nytta av framtidens digitala servicetjänster inom till exempel sjukvård och utbildning. Jag är oerhört glad över samarbetet med HSB som ger oss möjlighet att ge deras boende tillgång till framtidens digitala möjligheter, säger Linda Hernström, chef för Telias fiberaffär.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se