Följ Telia

Telia storsatsar på fiber till företag och fastighetsägare i företagsbyar

Pressmeddelande   •   Maj 19, 2016 09:59 CEST

Efterfrågan på fiber i Sverige är större än någonsin. Förra året slog Telia rekord i antal uppkopplade villahushåll. Men även företag vill dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Nu erbjuder vi företag och fastighetsägare i företagsbyar att ansluta sig till Telias öppna fibernät. Erbjudandet rör totalt 1400 fastighetsägare och 4000 företag i följande kommuner:

– Vi vet att företag efterfrågar en snabb och framtidssäker uppkoppling. Det är en förutsättning för att kunna använda molntjänster och andra digitala verktyg vilket skapar bättre möjligheter för lönsamhet för företagen. Jag är glad att vi nu kan göra det ännu enklare för företag att hänga med i digitaliseringen, säger Linda Hernström, ansvarig fiberaffären på Telia.

Telia satsar totalt nio miljarder kronor på utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige mellan 2015 och 2018. Villafibersatsningen är en del av detta. Nu tar Telia nästa steg i fibersatsningen och erbjuder även företagsbyar och företag i villaområden att ansluta sig till ett öppet fibernät till kampanjpris.

Även företagare i villaområden har nu möjlighet att ansluta sig till Telia Öppen Fiber i samband med Telias villafiberkampanjer. Just nu pågår en kampanj i 17 kommuner där Telia erbjuder 13 000 hushåll att ansluta sig.

Fiberanslutningen ger villaägarna och företagen tillgång till snabbt bredband med hastigheter på upp till 1000 Mbit/s. Det är ett öppet nät vilket innebär att varje hushåll eller företag fritt kan välja bland flera olika tjänsteleverantörers erbjudanden för bredband, digital-tv och bredbandstelefoni.

Läs mer om pågående villafiberkampanj och vilka områden som berörs just nu.

Vi är Telia den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se