Följ Telia

Diös hyresgäster framtidssäkras med fiber från Telia

Pressmeddelande   •   Feb 16, 2017 07:30 CET

Diös - Rätten i Sundsvall

Diös som är ett av norra Sveriges största privata fastighetsbolag har ingått ett nytt avtal med Telia som innebär att samtliga boende nu kommer att erbjudas en helhetslösning med bredband, telefoni, digital-TV samt fastighetsstyrning via fiber. Hyresgäster med verksamheter kommer även att erbjudas företagstjänster.

Diös med cirka 350 fastigheter är verksam på en marknad som sträcker sig från Borlänge i söder till Luleå i norr. Sammanlagt rör det sig om cirka 2 000 hushåll och 3 700 företag som nu kan ansluta sig till Telias bredbandstjänster med hastigheter upp till 1000 megabit per sekund. Det innebär att alla fastigheter kommer att ha ett modernt och framtidssäkert nät via fiber.

– Att ha tillgång till bra uppkoppling för de tjänster som våra hyresgäster använder nu och framåt är en förutsättning för utveckling. För oss handlar det också om att säkerställa en infrastruktur som är säker, snabb och stabil. Telia är den leverantör som kan erbjuda det, säger Henrik Lundmark, Fastighetschef Diös.

Förutom fiber och moderna kommunikationslösningar kommer även Telia att tillhandahålla de verktyg som krävs för att Diös hyresgäster ska kunna effektivisera sina verksamheter och koppla upp det digitala hemmet.

– Fiber till företag med bra företagstjänster är en förutsättning för att företag ska kunna utvecklas. I hemmen vill man koppla upp allt fler prylar utan att kvaliteten eller stabiliteten försämras. Det gör det dessutom möjligt att dra nytta av framtidens digitala servicetjänster inom till exempel sjukvård och utbildning. Det känns jättebra att vi nu kommer kunna erbjuda boende och företag hos Diös tillgång till framtidens digitala möjligheter, säger Linda Hernström, chef för Telia Fiber.

Avtalet sträcker sig under sju år.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se