Gå direkt till innehåll
Telia, TV4-Gruppen, Discovery Networks och MTG lanserar ny lösning för dynamiskt anpassad reklam

Pressmeddelande -

Telia, TV4-Gruppen, Discovery Networks och MTG lanserar ny lösning för dynamiskt anpassad reklam

Den nya lösningen som fungerar på Telias Playtjänst innebär att TV-bolag kan anpassa reklamen i realtid på ett helt nytt sätt. Tittaren möts av ny och lokal reklam utifrån vilken skärm som används och var man befinner sig. Reklamen blir därmed både aktuell och mer relevant.

TV4-Gruppen, Discovery, MTG och Telia har tillsammans utvecklat en helt ny lösning för dynamiskt anpassad TV-reklam, som innebär att reklaminslagen kan anpassas utifrån varje givet tillfälle i operatörens tjänst.

Den nya lösningen som används i Telias Playtjänst kan anpassas i realtid och säkrar att det är mer aktuell reklam som visas. Reklamen utgår från ungefärligt geografiskt område, kanal, storleken på skärmen som ipad, mobil eller Apple tv, och blir mer relevant för tittaren. Reklamlösningen innebär också nya möjligheter för den digitala reklammarknaden.

-Det här innebär inte att vi kommer att ge oss in i reklammarknaden, men upplägget gör att vi kommer att kunna erbjuda våra kunder en ännu bättre och mer attraktiv TV-upplevelse. Vi har också haft ett bra samarbete som skapat förståelse mellan oss som TV-leverantör och rättighetsägarna, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumenttjänster.

Den nya reklamlösningen har redan kört igång i TV4-Gruppens kanaler och Discovery och MTG står på tur.

Ämnen


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation