Följ Telia

Telia, TV4-Gruppen, Discovery Networks och MTG lanserar ny lösning för dynamiskt anpassad reklam

Pressmeddelande   •   Mar 14, 2018 09:30 CET

Den nya lösningen som fungerar på Telias Playtjänst innebär att TV-bolag kan anpassa reklamen i realtid på ett helt nytt sätt. Tittaren möts av ny och lokal reklam utifrån vilken skärm som används och var man befinner sig. Reklamen blir därmed både aktuell och mer relevant.

TV4-Gruppen, Discovery, MTG och Telia har tillsammans utvecklat en helt ny lösning för dynamiskt anpassad TV-reklam, som innebär att reklaminslagen kan anpassas utifrån varje givet tillfälle i operatörens tjänst.

Den nya lösningen som används i Telias Playtjänst kan anpassas i realtid och säkrar att det är mer aktuell reklam som visas. Reklamen utgår från ungefärligt geografiskt område, kanal, storleken på skärmen som ipad, mobil eller Apple tv, och blir mer relevant för tittaren. Reklamlösningen innebär också nya möjligheter för den digitala reklammarknaden.

-Det här innebär inte att vi kommer att ge oss in i reklammarknaden, men upplägget gör att vi kommer att kunna erbjuda våra kunder en ännu bättre och mer attraktiv TV-upplevelse. Vi har också haft ett bra samarbete som skapat förståelse mellan oss som TV-leverantör och rättighetsägarna, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumenttjänster.

Den nya reklamlösningen har redan kört igång i TV4-Gruppens kanaler och Discovery och MTG står på tur.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se