Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Telia storsatsar på fiber i Utby och Björkekärr

Telia gör nu en storsatsning på utbyggnad av fiber i Utby och Björkekärr. Över 2 000 hushåll får möjlighet att ansluta villan till Internet med dagens snabbaste internetanslutning.

Telia satsar totalt nio miljarder kronor på utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige mellan 2015 och 2018. Satsningarna i Utby och Björkekärr är en del av detta.

Fiber ger villaägarna helt nya möjligheter tack vare hastigheter på upp till 1000 Mbit/s.

– Att fiberansluta villan innebär en snabb och stabil internetuppkoppling som klarar av att hela familjen använder sina datorer, surfplattor, telefoner och TV-apparater samtidigt. Det gör det dessutom möjligt att dra nytta av framtidens digitala service inom till exempel sjukvård och utbildning. Fiber kommer i framtiden vara ett krav i det moderna hemmet, säger Henrik Forssell, försäljningschef på Telia Öppen Fiber.

Kampanjen i Utby och Björkekärr pågår till den 19 april 2015.

Telia har längst erfarenhet på fibermarknaden och levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika leverantörer av TV, bredband och telefoni. Besök gärna www.oppenfiber.se

Skanova bygger, utvecklar och driftar nätet.


Ämnen


Telias tjänster hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt. Vi är motorn i kommunikationsSverige och investerar mer än någon annan i nät, tjänster och infrastruktur. Telia var först i världen med att lansera 4G – en innovation som gör det möjligt att surfa mobilt, upp till tio gånger snabbare än förut. Under året bygger vi ut fiber, vdsl och 4G för snabbare bredband till ännu fler svenskar. Läs mer på telia.se. Telia ingår i TeliaSonera-koncernen med verksamhet i Norden, Baltikum, Eurasien, inklusive Ryssland och Turkiet, samt i Spanien. Läs mer på teliasonera.com.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation