Gå direkt till innehåll
Telia satsar på fiber i Kävlinge via förvärv av TV-Net

Pressmeddelande -

Telia satsar på fiber i Kävlinge via förvärv av TV-Net

Kävlinge kommun är en av Sveriges mest växande kommuner. Nu stärker Telia fibersatsningen i kommunen genom förvärv av TV-Net i Löddeköpinge. Förvärvet innebär ett tillskott på omkring 2 200 kunder.

Idag förser TV-Net villahushåll och företag med en förstklassig bredbandsuppkoppling via fiber samt tjänster som tv och bredbandstelefoni. Förvärvet innebär att TV-Net från och med 21 december 2017 blir en del av Telia och för de 2 200 kunderna innebär det att de på sikt får tillgång till Telias öppna nät och möjlighet att välja bland flera leverantörers tjänster för bredband, telefoni och tv.

– En snabb och framtidssäker uppkoppling är avgörande för att boende och företag ska kunna fortsätta att växa i kommunen. TV-Net har redan genomfört ett stort arbete i att fibrera Kävlinge kommun och framåt kommer vi ha stor nytta av TV-Nets kompetens när vi fortsätter koppla upp kommunen, säger Anders Tillander, chef för fiber- och operatörsverksamheten på Telia Sverige.

Från och med 21 december 2017 kommer TV-Net AB med två anställda att ingå i Telias fiberaffär, en del av Telia Infra.

Ämnen

Regioner


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation