Följ Telia

Telia satsar på fiber i Kävlinge via förvärv av TV-Net

Pressmeddelande   •   Dec 21, 2017 08:00 CET

Kävlinge kommun är en av Sveriges mest växande kommuner. Nu stärker Telia fibersatsningen i kommunen genom förvärv av TV-Net i Löddeköpinge. Förvärvet innebär ett tillskott på omkring 2 200 kunder.

Idag förser TV-Net villahushåll och företag med en förstklassig bredbandsuppkoppling via fiber samt tjänster som tv och bredbandstelefoni. Förvärvet innebär att TV-Net från och med 21 december 2017 blir en del av Telia och för de 2 200 kunderna innebär det att de på sikt får tillgång till Telias öppna nät och möjlighet att välja bland flera leverantörers tjänster för bredband, telefoni och tv.

– En snabb och framtidssäker uppkoppling är avgörande för att boende och företag ska kunna fortsätta att växa i kommunen. TV-Net har redan genomfört ett stort arbete i att fibrera Kävlinge kommun och framåt kommer vi ha stor nytta av TV-Nets kompetens när vi fortsätter koppla upp kommunen, säger Anders Tillander, chef för fiber- och operatörsverksamheten på Telia Sverige.

Från och med 21 december 2017 kommer TV-Net AB med två anställda att ingå i Telias fiberaffär, en del av Telia Infra.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se