Följ Telia

Telia säkrar en flexibel och effektiv leverans av mobiltelefoner till Försäkringskassan

Pressmeddelande   •   Maj 11, 2021 09:00 CEST

Telia har tecknat avtal med Försäkringskassan om att leverera Mobiltelefon som tjänst och utökar på så sätt sitt åtagande med myndigheten inom området kommunikationslösningar. Lösningen kommer vara integrerad mot Försäkringskassans verksamhetssystem och bygger på automatiserade flöden. Avtalet sträcker sig under fyra år med ett värde på upp till 140 MSEK.

Avtalet med Telia innebär att Försäkringskassan kommer få tillgång till ett integrerat och automatiserad flöde för en flexibel och skalbar mobiltelefonilösning där stora delar av myndighetens behov täcks. Utöver mobila terminaler innefattas också mobiltillbehör. Det nya avtalet innehåller även en option att inkludera samverkande myndigheters behov utifrån Försäkringskassans regeringsuppdrag inom Säker IT, där de agerar driftpartner i samverkan med andra myndigheter. Avtalet sträcker sig under fyra år med ett värde på upp till 140 MSEK.

– Vi är stolta och glada över att få detta förtroende från Försäkringskassan. Det känns extra roligt att vi nu får en ännu bredare roll i att bistå Försäkringskassan i deras teknikutveckling, då de är en av de mest avancerade myndigheterna inom IT som finns i Sverige, säger Tobias Larsson, chef för Telias företagsaffär.

Telia är redan tidigare Försäkringskassans leverantör av tele- samt datakommunikationstjänster sedan lång tid tillbaka. Försäkringskassan börjar avropa från det nya avtalet i oktober 2021.

Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se