Gå direkt till innehåll
Telia och Viaplay Group överens om ett nytt mångårigt avtal som utökas med ännu bättre värde för kunderna

Pressmeddelande -

Telia och Viaplay Group överens om ett nytt mångårigt avtal som utökas med ännu bättre värde för kunderna

Nu är Telia och Viaplay Group överens om ett nytt mångårigt avtal som innebär att Telias Tv & Streaming-kunder återigen tar del av Viaplays innehåll med start den 13 december. Samtidigt utökas samarbetet vilket möjliggör helt nya erbjudanden och upplevelser, fler attraktiva sportsändningar och mer underhållning.

Med målet att samla den bästa underhållningen och sporten på ett och samma ställe har Telia kommit överens med Viaplay Group om ett nytt, utökat innehållsavtal som lägger grunden för bättre upplevelser, både för Telia och Viaplays kunder. Det nya avtalet ger åter Telias en miljon Tv & Streaming-kunder tillgång till Viaplays fulla utbud av streamingtjänster, kanaler, filmer, serier och sport. Det handlar exempelvis om TV3, TV6, FIS Längdskidåkning, Formel 1 och Premier League lagom till avspark på annandag jul.

Samtidigt fördjupas samarbetet med nytt och utökat sportutbud för båda. På sikt möjliggörs ännu mer flexibla och attraktiva paketeringar för Telias kunder, och fler får tillgång till streamingtjänsten Viaplay.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla våra kunder för tålamodet. Det här var en situation som ingen av oss ville hamna i och vi är fullt medvetna om att det här har påverkat många på olika sätt. Nu är vi oerhört glada över vårt nya samarbete med Viaplay Group. Det här avtalet är viktigt för oss båda och vi är förväntansfulla inför en nystart som möjliggör helt nya paketeringar, exklusiva sändningar och mycket mer till våra kunder. Vi satsar på Sveriges bästa TV-tjänst och där blir nu åter Viaplay Group en viktig partner framöver, säger Henrik Lönnevi, Chef för konsumentaffären på Telia.

Det fördjupade samarbetet ger även kunder till Viaplay med Total streaming-paket tillgång till utvalda matcher från Telias och C Mores sporträttigheter UEFA Champions League, Serie A och La Liga. C More kommer att få tillgång till utvalda matcher från UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League och samtliga av Sveriges herrlandslagsmatcher i fotboll.

- Det här är fantastiska nyheter för tittare i hela Sverige. Vårt utökade avtal med Telia är bredare och mer innovativt än någonsin - och tar vårt samarbete till nästa nivå. Teliakunder kan nu njuta av världens största sport och de hetaste kommande Viaplay-premiärerna. Samtidigt kan Viaplay Total-abonnenter se fram emot ännu mer direktsänd europeisk fotboll av den högsta klassen. Det är en 'win-win' för oss alla, säger Kim Poder, Viaplay Group Chief Commercial Officer i Norden.

Viaplays innehåll blir tillgängligt för Telias tv-kunder under dagen den 13 december. Samtidigt kommer en stor del av ersättningsinnehållet fortsätta att sändas under en ytterligare period framöver.

- Med Viaplay i portföljen har Telia det ledande utbudet av TV & Streaming på den svenska marknaden. Vi kommer göra vårt yttersta för att leverera en bättre upplevelse och startar redan nu genom att under en tid fortsätta frisända uppskattat ersättningsinnehåll. Det handlar bland annat om C Mores filmer och serier, utvalda frivisningar av kanaler och underhållning för barnen, avslutar Henrik Lönnevi.

I All Sport-paketet ingår UEFA Champions League från Telia, hela C More, Allsvenskan från Discovery och nu också hela Viaplays utbud. För den som vill samla sin streaming av filmer och serier från Netflix, Viaplay, HBO och C More kan nu göra det hos Telia till ett bättre pris.

Här kan du läsa mer om hur länge nuvarande ersättningsinnehåll gäller: telia.se/tvinfo

Ämnen

Kategorier


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 21 000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation