Gå direkt till innehåll
Telia lanserar Strive Sport TV och visar upp till 10 livematcher per vecka från Italien, Spanien och Nordamerika

Pressmeddelande -

Telia lanserar Strive Sport TV och visar upp till 10 livematcher per vecka från Italien, Spanien och Nordamerika

Telia har skrivit avtal med Strive Sport TV för sändningar av den nylanserade linjära kanalen och når sina tv-kunder både i Sverige, Norge och Danmark.

Kanalen kommer visa upp till 10 matcher per vecka från Spanska, Italienska och Nordamerikanska högsta ligorna i fotboll. Majoriteten av matcherna kommer att kommenteras av lokala kommentatorer och dessutom visas exklusivt innehåll och magasinprogram varje vecka.

-Strive Sport tillhandahåller efterfrågat innehåll i form av världsklassfotboll från La Liga, Serie A och MLS. Något som vi tror kommer göra en redan populär tv-tjänst ännu mer attraktiv. Kanalen kommer finnas tillgänglig i paketet Stor för både IPTV och Telia Play i Sverige, berättar Sarah S-Latef-Engström, ansvarig för affärsutveckling TV Telia Sverige.

Telia har fått högsta betyg av svenska kunder för sin tv-tjänst fyra år i rad och fortsätter nu att utveckla sin position inom tv och media.

Förra året lanserades även Telia Play, som ger Telias kunder samma tittarupplevelse som tv-kunderna. Paketet och innehållsmixen är unik på svenska marknaden. Telia Play innebär att man kan titta på tv var, när och hur som helst inom hela EU, även utan fast uppkoppling.

- Vår ambition är att så många fotbollsfans som möjligt ska kunna se fotboll i världsklass. Vägen dit går via partnerskap med de största aktörerna i branschen, där Telia är Sveriges största telekomoperatör och satsar mycket på sin TV-tjänst. Nu kan ännu fler fotbollsälskare välja om de vill uppleva världens bästa fotboll via vår streamingtjänst eller på linjär TV, säger Kristian Hysén, VD på IMG Nordic som driver Strive Sport.

Om Strive Sport
Strive är en ny plattform för fotboll där du ser La Liga, Serie A och Major League Soccer. Strive finns sedan tidigare som strömmad onlinetjänst samt nu även som traditionell linjär TV-kanal.

Ämnen


I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar.Med20 000 medarbetare i nio länder, varav 6400 kollegor iSverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.
Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation