Gå direkt till innehåll
Telia kopplar upp VM i Åre och Östersund

Pressmeddelande -

Telia kopplar upp VM i Åre och Östersund

När alpina VM Åre drar igång den 5 februari är Telia på plats och säkerställer uppkopplingen av alla tv- och mediesändningar. För att maxa upplevelsen för tävlande, besökare, media och funktionärer erbjuder Telia dessutom gratis wifi under tävlingsperioden som pågår till den 17 februari i Åre och fortsätter med VM i skidskytte i Östersund mellan 5-17 mars.

Telia är samarbetspartner till både Åre2019 och Östersund2019 och bygger ett kraftfullt wifi på alla arenaytor, sponsorbyn, mediecentret, Medals Plaza, Åre torg och på många hotell i Åre. Detta för att både besökare, tävlande, journalister och tv-bolagen ska kunna dela upplevelsen med andra runt om i världen. Telia förstärker sitt nät under dessa och levererar fiberkapacitet och lösningar för alla telekomtjänster som arrangörerna är i behov av för att leverera ett hundraprocentigt digitalt evenemang samt för alla nationella och internationella radio-och tv-sändningar. Bara i Åre deltar 76 nationer med över 600 tävlande och 120.000 besökare. 1300 journalister kommer att vara på plats och bevaka tävlingarna som tv-sänds i över 600 timmar med över 700 miljoner tittare via olika skärmar över hela världen.

På plats i Åre och Östersund kommer även Telias Personliga Tekniker att alltid finnas till hands för att hjälpa besökare, tävlande, funktionärer och media med teknik för en totalupplevelse av tävlingar och evenemangen.

-Den digitala upplevelsen är otroligt viktig idag och vid stora sportevenemang direkt avgörande. Detta för att både besökare, tävlande, journalister och tv-bolagen ska kunna dela upplevelsen med andra runt om i världen. För att möjliggöra detta så har vi rullat ut flera mil fiberkabel. Vi förstärker dessutom vårt befintliga nät och bygger ett eventnät. De digitala motorvägarna har också förstärkts till Jämtland för att möta behoven från arrangören och SVT samt andra stora nationella och internationella tv-och radiobolag.  Det här är en folkfest och därför är det fantastiskt roligt att få vara huvudleverantör till VM både i Åre och Östersund och ge alla besökare möjlighet att dela glädjen och upplevelsen med vänner och familj, säger Malin Svelander, regional ambassadör och Telias projektledare för VM2019

Så kopplar Telia upp Alpina VM Åre 2019 och Skidskytte VM Östersund 2019 

Telia erbjuder fritt wifi på alla arenaytor i Åre och Östersund inklusive sponsorby, mediecentret, Medals Plaza samt övriga viktiga områden och även vissa hotell i Åre.

Telia erbjuder samtidigt fritt Personlig Tekniker på plats för arrangör, media, sponsorer och publik att hjälpa till med eventuellt teknikstrul.

Internetanslutningar för arrangör och press.

Uppkopplingar för liverapportering och sändningar för tv-, radio- och mediebolag.

Ämnen


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation