Följ Telia

Telia kopplar upp Orienterings-VM

Pressmeddelande   •   Aug 19, 2016 11:00 CEST

Foto: Malin Björkqvist

VM i orientering går av stapeln i Strömstad och Tanum den 20-28 augusti. Tävlingsdeltagarna tävlar med hjälp av analog karta och kompass som främsta hjälpmedel. Publik, press och alla funktionärer har däremot tillgång till både Telias wifi och förstärkta mobilnät.

Orienterings-VM är ett stort evenemang som förväntas få över 15 000 besökare. På evenemang i den här storleken är det många som surfar samtidigt och kapaciteten ska även räcka till arrangörens tjänster, mediebolag och sponsorer. För att säkra upplevelsen har WOC (World Orienteering Championships) därför tecknat avtal med Telia.

– Att kunna erbjuda en god digital upplevelse är idag avgörande för arrangörer av stora evenemang. Genom digitala plattformar kan media, besökare och sponsorer dela evenemanget med t.ex. tittare, vänner och kunder, vilket bidrar till en kraftigt ökad räckvidd, säger Charlotta Rehman, chef för Telias företagsaffär.

Så kopplar Telia upp Orienterings-VM på de tre olika tävlingsplatserna (Tanum, Strömstad City och Norra Buar):

  • Telia erbjuder fritt wifi för publik i målområdena
  • Temporära internetanslutningar för arrangör och press
  • Temporära uppkopplingar för liverapportering för TV-, radio- och mediebolag
  • Temporär förstärkning av 4G-nätet

– Vi valde Telia som leverantör för deras breda kunskap och erfarenhet inom den här typen av arrangemang, samt för den tekniska kompetens som krävs för att säkra kundupplevelsen på plats, säger Christer Bech, IT-gruppen WOC2016.

Exempel på evenemang där Telias eventlösning har använts:
Vasaloppet 2016
Almedalsveckan 2016
Skid-VM i Falun 2015
Eurovision Song Contest 2013

För mer information, kontakta gärna Telias pressavdelning 0771-775830 eller besök vårt nyhetsrum teliapress.se

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se