Gå direkt till innehåll
Foto: Håkan Blidberg
Foto: Håkan Blidberg

Pressmeddelande -

Telia kopplar upp Östersund och världscuptävling i skidskytte

När Östersund anordnar 2016 års världscuppremiär i skidskytte mellan den 27 november och den 4 december så används Telias eventtjänster. Precis som de aktiva förberett sig minutiöst för att alla detaljer ska vara på plats så kommer nu även publik, media, press och alla funktionärer att ha tillgång till både Telias wifi och förstärkta mobilnät.

Östersund är sedan länge en stor skidort och en väletablerad arrangörsstad. Evenemanget beräknar ta emot över 20 000 besökare. På evenemang i den här storleken är det många som använder nätet samtidigt och kapaciteten ska även räcka till arrangörens tjänster, mediebolag och sponsorer. För att säkra upplevelsen har världscuparrangören därför tecknat avtal med Telia.

– Vid ett sådant här stort sportevenemang är det avgörande med en fungerande teknik och hög kapacitet i nätet. Det gör att media, sponsorer och alla besökare kan dela och sprida evenemanget till alla tittare, vänner och kunder, säger Charlotta Rehman, chef för Telias företagsaffär.

Så kopplar Telia upp Worldcup Biathlon 2016:

  • Telia erbjuder fritt wifi för publik på stadion
  • Temporära internetanslutningar för arrangör och press
  • Temporära uppkopplingar för liverapportering för TV-, radio- och mediebolag

– Det handlar i dag inte bara om de förutsättningar som man kan se med blotta ögat för att ett internationellt idrottsevenemang ska kunna genomföras. Alla målgrupper på ett event år 2016 har både ett behov och krav av att kunna kommunicera med omvärlden på diverse olika plattformar. Den digitala upplevelsen är här för att stanna. Telia är precis en sådan aktör som förstår hur moderna evenemang ska genomföras och har på ett naturligt sätt blivit en del av vårt team för att lösa just det uppdraget, säger Patrik Jemteborn ordförande för organisationskommittén och general för skidskytte-VM i Östersund 2019.

Exempel på evenemang där Telias eventlösning har använts:Vasaloppet 2016
Orienterings-VM 2016
Almedalsveckan 2016
Skid-VM i Falun 2015

Ämnen


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation