Följ Telia

Telia i avtal med Regeringskansliet om global fjärrkommunikationslösning

Pressmeddelande   •   Mar 30, 2021 09:00 CEST

Telia tecknar avtal med Regeringskansliet om leverans av global fjärrkommunikation till Sveriges alla ambassader och representationer i världen. Avtalet sträcker sig över fem år och beräknas vara värt cirka 120 miljoner kronor.

Den globala kommunikationslösning Telia fått i uppdrag att leverera, en så kallad WAN-lösning, omfattar cirka 1 800 användare vid utlandsmyndigheter som ambassader, representationer, delegationer och konsulat i 100 länder.

- Jag är oerhört stolt över att vi fått förtroende att leverera till Regeringskansliet och vi ser fram emot samarbetet, säger Tobias Larsson, chef för Telias företagsaffär.

Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se