Följ Telia

Telia fortsätter digitalisera Sala kommun med nytt fibererbjudande

Pressmeddelande   •   Mar 17, 2017 10:00 CET

Nu fortsätter arbetet med att stärka den digitala infrastrukturen i Sala kommuns tätort. Telia erbjuder nu supersnabb uppkoppling till 2 000 villahushåll via Telia Öppen Fiber.

Telia erbjuder villaägare i Sala kommun möjligheten att ansluta sig till Telia Öppen Fiber, som ger tillgång till snabbt bredband med hastigheter på upp till 1000 Mbit/s. I kampanjen som nu startat omfattas cirka 2 000 villahushåll på följande orter:

Sala, Ransta samt Sätra Brunn.

- Efterfrågan på en snabb och framtidssäker uppkoppling är stor. I hemmen vill man koppla upp allt fler prylar utan att kvaliteten eller stabiliteten försämras. Det gör det dessutom möjligt att dra nytta av framtidens digitala servicetjänster inom till exempel sjukvård och utbildning. Nu fortsätter vi att hjälpa fler in i framtiden och med helt nya möjligheter, säger Linda Hernström, chef för Telia Fiber.

Regeringens mål om att 95 procent av Sveriges hushåll och företag ska ha tillgång till minst 100 Mbit/s till år 2020 är en viktig drivkraft i Telias satsning. Telia digitaliserar Sverige och satsar totalt upp till 12 miljarder på fiberutbyggnad i hela landet, på såväl landsbygd som i tätort fram till 2018.

Kampanjen pågår till 15 maj 2017.

Om Telia Öppen Fiber

Telia har längst erfarenhet på fibermarknaden och levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika leverantörer av telefoni, bredband och TV. Skanova bygger, utvecklar och sköter driften av nätet. Information om fiber till villa: www.oppenfiber.se

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se