Följ Telia

Telia fortsätter bredbandsutbyggnaden i Arjeplogs kommun

Pressmeddelande   •   Jun 04, 2020 15:08 CEST

Telia och Arjeplogs kommun har träffat en överenskommelse om bredbandsutbyggnaden i kommunen som innebär att Telia, med hjälp av länsstyrelsens bredbandsstöd, ansvarar för utbyggnaden som kommer att ske med en kombination av fiber och fast bredband via mobilnätet. A-Net som är kommunens stadsnät, blir därmed en del av Telia från och med den 18 juni 2020.

– Utbyggnaden av bredband i kommunen har dragit ut på tiden, men vi är nu glada över den överenskommelse vi träffat med Telia som vi ser är ekonomiskt försvarbar, säger kommunstyrelsens ordförande Britta Flinkfeldt.

Telia kommer under 2020 och 2021 att gå ut med erbjudande om bredbandsuppkoppling till privatpersoner och företag i kommunen. För kunder, som redan har tillgång till Telias öppna nät, innebär ägarbytet inte någon förändring av tjänst eller pris.

– Om Sverige ska kunna klara bredbandsmålen och de mer utmanande anslutningarna på landsbygden så krävs det nya sätt att tänka, att vi använder resurserna mer effektivt och en kombination av fiber och nya trådlösa tekniker. Arjeplog säkerställer nu en snabb och framtidssäker uppkoppling som är avgörande för att boende och företag ska kunna fortsätta att växa i Arjeplog kommun. A-Net har byggt ett nät av hög kvalitet och vi kommer kunna dra stor nytta av detta när vi fortsätter koppla upp kommunen med fiber och fast bredband via mobilnätet, säger Staffan Åkesson, CTO, Teknisk chef Telia.

Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se