Följ Telia

Telia förvärvar SalaNet AB och bygger ännu mer fiber i Sala kommun

Pressmeddelande   •   Apr 06, 2017 13:00 CEST

Telia förvärvar företaget SalaNet AB. Affären innebär att Telia tar över ansvaret för att utveckla, driva och underhålla det befintliga fibernätet i Sala. För de cirka 2 700 kunderna innebär det att de på sikt får tillgång till ett öppet nät och möjlighet att välja bland flera leverantörers tjänster för bredband, telefoni och tv.

Förvärvet av SalaNet AB är en viktig del för Telia att bidra till Sala kommuns högt uppsatta bredbandsmål. Telia delar även kommunens mål med öppna, neutrala nät där kunden får tillgång till ett brett utbud av tjänsteleverantörer.

- Vi är stolta över att kunna välkomna SalaNet och deras kunder in i Telia-familjen. Telia har sedan 2015 investerat mer än 6 miljarder på utbyggnaden av supersnabbt fiber och förvärvet är en viktig del i arbetet för att fortsätta bygga en digital infrastruktur i världsklass, säger Anders Tillander, chef för Telias fiberaffär.

- Jag är glad över att en långsiktig ägare som Telia tar över SalaNet, en verksamhet som vi i Lidén Data Gruppen var med och startade för 16 år sedan. Med Telias över hundraåriga erfarenhet av att bygga och driva nät, tillsammans med styrkan av att ingå i en större koncern finns det goda förutsättningar att fortsätta utveckla verksamheten till gagn för Sala kommuns invånare och kunder, säger Mikael Lidén.

Förvärvet sker genom att Telia köper samtliga aktier i SalaNet AB. Den dagliga verksamheten kommer att drivas av Svenska Stadsnät AB som är ett eget bolag inom Telia.

SalaNet AB omsatte ca 11 miljoner kronor 2016. SalaNet AB har inga anställda.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se