Följ Telia

Telia förvärvar mobiloperatören Fello AB

Pressmeddelande   •   Jul 01, 2019 16:00 CEST

Telia kompletterar och utökar nu produktportföljen genom att förvärva mobiloperatören Fello AB. Förvärvet innebär att Telia tar över verksamheten i sin helhet från och med den 1 juli. Fello AB startade 2013, har sju anställda och verksamheten är placerad i Göteborg. Fello AB kommer att fortsätta som eget varumärke inom Telia.

Från och med den 1 juli förvärvar Telia mobiloperatören Fello AB och dess hela verksamhet. Affären innebär att Telia kompletterar och utökar produktportföljen inom ett nytt segment. Fello AB, som startade 2013, har haft ett långt samarbete med Telia som nätleverantör. Företaget har sju anställda och en kundbas på ca 45 000 kunder.

-Vi är mycket nöjda med affären. Fello AB är ett innovativt företag med ett starkt varumärke som har vuxit snabbt och dubblerat sin kundbas sedan 2018. Vi ser ett fortsatt intresse för avskalade tjänster och Fello AB kommer att komplettera vår befintliga verksamhet inom nya områden på ett positivt sätt. Nu ser vi fram emot att välkomna alla medarbetarna till oss på Telia, säger Andreas Ekström, Kommersiell chef för Telia Sverige.

Fello AB kommer att fortsatta verka under eget varumärke även fortsättningsvis och inga kunder påverkas av förändringen.

Affären kräver inget godkännande av konkurrensverket.

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med 20 000 medarbetare i nio länder, varav 6400 kollegor iSverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.
Läs mer på www.telia.se