Gå direkt till innehåll
Telia förvärvar fibernätverk från Comne Work AB

Pressmeddelande -

Telia förvärvar fibernätverk från Comne Work AB

Förvärvet innebär att Telia tar över Comne Work fibernätverk med cirka 3000 uppkopplade hushåll och ett 50-tal företags-, och kommunförbindelser.

- Det här innebär att vi kan öka utbyggnadstakten i Skåne ytterligare. Ambitionen är att kunna erbjuda alla i Östra Göinge en anslutning. Planeringen är redan i full gång och försäljningen kommer starta efter semesterperioden, säger Anders Tillander, chef för Telias fiberaffär.

Comne Work har byggt fibernät i Östra Göinge kommun sedan tio år tillbaka och finns etablerade i kommunens samtliga tätorter. Bolaget kommer att finnas kvar och anlitas som entreprenör för Telias planerade utbyggnad.

- Nu kan vi fokusera på vår kärnaffär och kommer att kunna hjälpa Telia med snabba fiberinstallationer. Här kommer vår goda lokalkännedom väl till pass, säger Andreas Andersson, vd Comne Work AB.

Den fortsatta operativa driften och utvecklingen av fibernätverket kommer att skötas av Svenska Stadsnät, ett bolag i Telias verksamhet.

Ämnen


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation