Följ Telia

Telia förvärvar fibernätverk från Comne Work AB

Pressmeddelande   •   Jul 07, 2016 08:00 CEST

Förvärvet innebär att Telia tar över Comne Work fibernätverk med cirka 3000 uppkopplade hushåll och ett 50-tal företags-, och kommunförbindelser.

- Det här innebär att vi kan öka utbyggnadstakten i Skåne ytterligare. Ambitionen är att kunna erbjuda alla i Östra Göinge en anslutning. Planeringen är redan i full gång och försäljningen kommer starta efter semesterperioden, säger Anders Tillander, chef för Telias fiberaffär.

Comne Work har byggt fibernät i Östra Göinge kommun sedan tio år tillbaka och finns etablerade i kommunens samtliga tätorter. Bolaget kommer att finnas kvar och anlitas som entreprenör för Telias planerade utbyggnad.

- Nu kan vi fokusera på vår kärnaffär och kommer att kunna hjälpa Telia med snabba fiberinstallationer. Här kommer vår goda lokalkännedom väl till pass, säger Andreas Andersson, vd Comne Work AB.

Den fortsatta operativa driften och utvecklingen av fibernätverket kommer att skötas av Svenska Stadsnät, ett bolag i Telias verksamhet.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se