Följ Telia

Telia digitaliserar Sverige och bygger fiber till företag runt om i landet

Pressmeddelande   •   Mar 07, 2017 07:40 CET

I kampanjen som nu har startat får omkring 4000 företag och fastighetsägare möjligheten att ansluta sig till Telias öppna fibernät och ta del av en framtidssäker teknik.

Telia satsar mest av alla operatörer i utbyggnad av nätinfrastruktur i Sverige. Enbart i utbyggnaden av supersnabbt bredband via fiber i Sverige satsar Telia upp till 12 miljarder under åren 2015 och 2018. Kampanjen som nu startar vänder sig till över 4000 företag och fastighetsägare på följande orter:

Kumla
Ludvika
Fagersta
Vimmerby
Forshaga
Åmål
Håbo
Norrtälje
Norrköping
Strängnäs

Vi förlänger dessutom tidigare kampanjer i Enköping och Hässleholm.

Regeringens mål om att 95 procent av Sveriges hushåll och företag ska ha tillgång till minst 100 Mbit/s till år 2020 är en viktig drivkraft i Telias satsning. Telia har en stor roll i att förbereda Sveriges företagsmarknad för dagens och framtidens digitalisering. Med Telias Öppen Fiber får företagen tillgång till snabbt bredband med hastigheter på upp till 1000 Mbit/s.

– Vi vet att företag efterfrågar en snabb och framtidssäker uppkoppling. Det är en förutsättning för att kunna dra nytta av framtidens digitala service inom många områden. Att kunna koppla upp hela kontoret samt använda molntjänster och andra digitala verktyg skapar bättre möjligheter och lönsamhet för företagen. Under 2016 påbörjade vi satsningarna med att fibrera Sveriges viktiga företagsbyar. Nu fortsätter vi att hjälpa företagare in i framtiden och med helt nya möjligheter, säger Linda Hernström, chef för Telia Fiber.

Kampanjen på alla orter pågår till 11 april.

Om Telia Öppen Fiber
Telia har längst erfarenhet på fibermarknaden och levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika leverantörer av telefoni, bredband och TV. Skanova bygger, utvecklar och sköter driften av nätet. Information om fiber till villa: www.oppenfiber.se

För mer information, kontakta gärna Telias pressavdelning 0771-775830 eller besök vårt nyhetsrum teliapress.se


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se