Följ Telia

Samsungs 5G-mobil redo för Telias nya 5G-nät

Pressmeddelande   •   Jun 12, 2020 14:52 CEST

Den 12 juni påbörjas en mjukvaruuppdatering av Samsung Galaxy S20 5G som innebär att den nu fungerar i Telias-5G nät.

Uppdateringen av mjukvaran gällerSamsung Galaxy S20 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20+ 5G och kommer pågår under cirka en vecka från och med den 12 juni. Kunder med någon av dessa modeller och ett 5G-redo abonnemang från Telia och som befinner sig i ett område där nätet är tillgängligt kommer kunna koppla sig mot 5G. Det visas då en 5G-symbol i mobilen.

Nu uppgraderas Sveriges bästa nät med 5G*. Under våren har Telia byggt ut 15 basstationer med 5G i Stockholm, i partnerskap med Ericsson och ytterligare ett 60-tal ska vara klara under juni. Vid månadsskiftet kommer en stor del av centrala Stockholm, inklusive Norrmalm, Östermalm och Vasastan, att ha 5G-täckning. Parallellt byggs det även 5G nät i ytterligare 12 städer inklusive Göteborg och Malmö.

Näten har aldrig varit viktigare. Med Telias satsning på 5G läggs grunden för den fortsatta digitala utvecklingen av samhället med fokus på innovation, hållbarhet och säkerhet. Med 5G breddas också de digitala motorvägarna och ny fräsch kapacitet tillförs i mobilnätet. Det innebär bland annat högre datahastigheter, kortare svarstider och effektivare energiförbrukning. Telias 5G-nät drivs dessutom av 100 % förnybar el, som är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval.

* enligt P3 Connect

Se här för mer information om 5G-redo mobiler och abonnemang.

Läs mer om invigningen av Telias 5G den 25 maj

Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se