Gå direkt till innehåll
Region Skåne förlänger samarbetet med Telia

Pressmeddelande -

Region Skåne förlänger samarbetet med Telia

Hur kan ny teknik och digitalisering göra det möjligt att jobba smartare inom t.ex. vården kollektivtrafiken och i kundservice? Det är en del av Telias förnyade avtal med Region Skåne. Avtalet gäller i två år och innebär att Telia får förnyat förtroende att leverera Region Skånes datanät och kommunikationstjänster, ryggraden i regionens digitala infrastruktur.

Telia fortsätter som partner och helhetsleverantör för drift av regionens data ­och telefoninät, att driva utveckling av avtalet som även omfattar konsulttjänster för support och utveckling samt tilläggstjänster för att kunna erbjuda hög säkerhet och tillgänglighet för de IT- och kommunikationstjänster som går i nätet. På så vis kan regionen effektivisera och förenkla sin IT-drift och fortsatt fokusera på den digitala resa de olika verksamheterna inom regionen gör. Specifika tjänster som ingår i avtalet är fasta och mobila telefonilösningar, växelplattform, kontaktcenter, telefonisttjänster, LAN och WAN-lösning samt operatörstjänster.

Telia och Region Skåne har ett avtal sedan 2012, uppdelat på fem år plus fem år, där Region Skåne har ensidig rätt att förlänga.

2017 gjordes första förlängningen på tre år och redan nu väljer regionen att använda även de sista två åren av avtalet.

­ -Vi är otroligt stolta och glada över att återigen få förtroende från Region Skåne att förvalta en så viktig del av dess digitala infrastruktur och tjänster. På så vis kan vi fortsätta stötta regionen på dess digitala resa och bidra till den regionala utvecklingen, säger Jennica Andersson, ansvarig för Telias största företagskunder.

Ämnen


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation