Följ Telia

Pressinbjudan: Vi fortsätter digitalisera Sverige. Välkommen till invigningen av Telia Backbone North - norra Sveriges nya digitala motorväg!

Pressmeddelande   •   Feb 16, 2017 16:03 CET

Det första spadtaget togs 2014. Nu är Telias 125 mil långa fibernät Backbone North, mellan Örebro och Luleå, klart för invigning. Välkommen till invigning och pressträff torsdagen den 23 februari klockan 10.00 på nya Teliakontoret, Västra Varvsgatan 27, Luleå.

Dagens och morgondagens digitala tjänster kräver hög kapacitet och tillförlitlighet. Med Backbone North förstärker vi den digitala infrastrukturen genom att knyta samman landsändar och skapa förutsättningar för nya affärer, arbetstillfällen och ett uppkopplat liv. Backbone North är en digital motorväg som ytterligare förstärker norra Sveriges attraktionskraft för etableringar av internationella datacenters.

Den 125 mil långa Backbone North sträcker sig från Örebro i söder till Luleå i norr. Hastigheten i Backbone North är cirka 1 miljon gånger snabbare än i en vanlig villafiberkabel. Telia har investerat drygt 400 miljoner kronor i Backbone North - den största investeringen i digital infrastruktur i Sverige sedan millennieskiftet.

Tillsammans med Luleås Näringsliv bjuder vi in till en förmiddag fylld av inspiration och framtidspaningar runt digitaliseringens möjligheter.


Meddela om du har möjlighet att komma till marcus.haglund@teliacompany.com 
Har du frågor går det bra att ringa till Telias pressavdelning på 0771-775830

Varmt välkommen!

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se