Följ Telia

Discoverys kanaler försvinner och ersätts med nytt innehåll

Pressmeddelande   •   Jun 01, 2017 12:45 CEST

Från och med den 8 juni kan Telia inte längre sända Discoverys kanaler. Istället erbjuds tills vidare Telias tv-kunder ett nytt och starkt innehåll med bland annat HBO Nordic. Anledningen är att Telia och Discovery inte enats på grund av de försämringar som ett nytt avtal skulle innebära för Telias kunder.

- Tyvärr har vi inte kommit överens i förhandlingen. Vi har gjort allt vi har kunnat för att hitta en lösning och vi är uppriktigt ledsna över att våra kunder kommer i kläm. Discovery vill fortfarande begränsa var och på vilket sätt våra kunder tittar på tv kombinerat med orimliga prishöjningar, och det kan vi inte acceptera, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär.

Discoverys kanaler försvinner från och med den 8 juni då avtalet upphör. Telias kunder kommer att ersättas med nytt starkt innehåll, bland annat HBO Nordic som med sitt breda innehåll erbjuder högkvalitativ underhållning för hela familjen med ett omfattande bibliotek med serier, filmer och dokumentärer med över 4000 titlar.

- Vi är oerhört stolta över att år efter år ha Sveriges nöjdaste tv-kunder. Det är en utmärkelse vi värnar om, därför kan vi inte acceptera alla försämringar. Vi vet att det många kunder kommer att sakna de kanaler som nu försvinner, men vi hoppas att de tills vidare kommer att uppskatta de nya alternativen från några av de mest populära innehållsleverantörerna, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär.

telia.se/tvinfo finns all kundinformation kring förändringarna.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se