Gå direkt till innehåll
Foto: Pär Bäckstrand TV4
Foto: Pär Bäckstrand TV4

Pressmeddelande -

​Åsa Jamal ny kommunikationschef för Telia Sverige

Åsa Jamal har utsetts till ny kommunikationschef för Telia Sverige. Åsa kommer närmast från en tjänst som kommunikations- och HR-direktör på Bonnier Broadcasting, och hade innan dess samma roll på TV4-Gruppen. Hon kommer att ingå i Telias svenska ledningsgrupp och Group Communications ledningsgrupp och tillträder sin nya tjänst senast i augusti.

– Det här 164 år unga företaget är mitt i en otrolig förändringsresa. Här har kommunikation en helt avgörande roll, både för att visa omvärlden allt spännande vi gör och för att få med våra 6700 medarbetare i Sverige. Jag är därför mycket glad över att kunna välkomna Åsa till hela Telia Companys kommunikationsteam och som kommunikationschef för Telia Sverige. Åsa kommer att bidra till att synliggöra hela Telia och stärka hela Telias kommunikationsförmåga, säger Peter Borsos, Kommunikationsdirektör på Telia Company.

Åsa Jamal har lång erfarenhet inom strategisk kommunikation och förändringsprocesser. Innan TV4-Gruppen var hon VD och rådgivare på kommunikationsbyrån JKL där hon arbetade med positionering och kommunikationsstrategier för flera av den svenska marknadens största och mest publika bolag.

– Verksamheter med en mängd olika intressenter har blivit lite av min specialitet – och Telia är verkligen ett sådant bolag, med många kunder, många medarbetare, olika sorters ägare och en viktig roll att spela i det svenska samhället. Efter fem år i innehållsvärlden känns det också intressant att gå vidare till en angränsande bransch med många beröringspunkter. Jag är mitt uppe i att avsluta ett antal pågående projekt inom Bonnier Broadcasting just nu, men ser mycket fram emot att få lära känna både min nya kollegor och uppdraget bättre senare i år, säger Åsa Jamal.

För mer information, kontakta gärna Telias Presschef Irene Krohn 070-6662614 eller Telias pressavdelning 0771-775830

Ämnen


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation