Gå direkt till innehåll
Telia och Halebop först med Googles Pixelmobil i Sverige

Nyhet -

Telia och Halebop först med Googles Pixelmobil i Sverige

Idag gör Google entré på den svenska marknaden med sina efterlängtade Pixel-telefoner. Telia och Halebop blir som enda operatörer först ut med att erbjuda de helt nya telefonerna Pixel 7 Pro, Pixel 7 och även Pixel 6a. Redan nu går det att förköpa mobilerna på telia.se.

Tidigare idag avslöjade Google att de kommer erbjuda sina Pixelmobiler i Skandinavien. Det via Telia som först ut i de skandinaviska länderna och tillsammans med Halebop i Sverige. Lansering sker den 13 oktober i Sverige men redan nu går det att förköpa Google Pixel 7, Google Pixel 7 Pro och Google Pixel 6a på telia.se.

 – Vi satsar hela tiden på att skapa ett bättre uppkopplat liv för våra kunder, både hemma och på jobbet. Som en del i det ser vi alltid till att våra kunder har tillgång till det absolut senaste på marknaden. Därför är vi glada att vi som enda operatör blir först ut i Sverige och Skandinavien att erbjuda den efterlängtade Google Pixel - en innovativ, snygg och prisvärd mobil som kommer att maxa upplevelsen i vårt 5G-nät, säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär i Sverige.

Alla tre Pixel-telefoner är 5G-redo vilket är en förutsättning för bättre hastigheter och upplevelser i nätet. Det driver också på utvecklingen av nya avancerade tjänster i telefoner och i vardagen.

– Vi är så glada att äntligen ge svenskarna tillgång till Googles Pixel-telefoner, och ser fram emot att genom Pixel 7 Pro, Pixel 7 och Pixel 6a kunna erbjuda fantastiska mobilupplevelser i Sverige. De tre telefonerna erbjuder det bästa av Google genom en unik kombination av Googles hårdvara, mjukvara och egenutvecklade chip. De innehåller var och en funktioner som på olika sätt underlättar och förgyller vardagen, säger Anna Wikland, Sverigechef på Google.

Telias moderniserar mobilnätet och bygger ut 5G
Sverige är ett av världens mest och bäst uppkopplade länder och Telia fortsätter att bygga ut mobil- och fibernätet i full fart runt om hela landet – i storstäderna såväl som på landsbygden. Telias mobilnät vinner år efter år den internationella oberoende mätningen Umlaut och täcker idag över 90 procent av landets yta och når 99,8 procent av befolkningen. År 2025 beräknas 5G-nätet ha samma täckning.

Ämnen

Kontakter

Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation