Följ Telia

Telia bygger fiber till 5 000 villor i Hässleholm, Höör, Eslöv, Hörby och Kungsbacka

Nyhet   •   Mar 01, 2018 10:11 CET

Telia bygger fiber i Hässleholm, Höör, Eslöv, Hörby och Kungsbacka. Det är fortfarande stort intresse för fiber på landsbygden och vi sätter spaden i marken så snart kampanjerna i områdena är klara.

Telia har tidigare byggt fiber till över 2 000 villor i Hässleholm och på landsbygden omkring. Nu fortsätter satsningen med att bygga fiber till ytterligare 1 800 villor i området via Zitius, Telias landsbygdsspecialist. I våras presenterade vi tillsammans med de tre mittkommunerna i Skåne - Eslöv, Hörby och Höör erbjudandet om att samtliga boende på landsbygden skulle få möjlighet till fiber. Nu sätter vi spaden i marken på nästa etapp i utbyggnaden och bygger till ytterligare 2 600 villor. I Sundstorp utanför Kungsbacka i Halland så är vi gång och bygger fiber till ytterligare 250 villor.

– Att koppla upp Sverige med den senaste tekniken är kärnan i vad vi på Telia gör. Fiber ger villaägarna helt nya möjligheter tack vare hastigheter på upp till 1000 Mbit/s och innebär en stabil internetuppkoppling som klarar av hela familjens användning av datorer, surfplattor, telefoner och TV-apparater samtidigt, säger Ove Alm, chef för Telia Infra, ansvarig för Telias fasta och mobila nät i Sverige.

Kampanjen pågår för närvarande – utom i Sundstorp där den är avslutad. Beställning till kampanjpris gäller under hela perioden. Och därefter startar Telia att bygga och leverera fiber till de som tecknat sig för Telias erbjudande. På www.fibertillalla.se ser ni information om aktuella erbjudanden.

Telia har Sveriges största fibernät och satsar mest av alla operatörer i utbyggnad av nätinfrastruktur i Sverige. Enbart i utbyggnad av supersnabbt fiberbredband satsar Telia upp till 12 miljarder i Sverige under åren 2015 och 2018. Telia har längst erfarenhet på fibermarknaden och levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika leverantörer av TV, bredband och telefoni.

För mer information, kontakta gärna Telias pressavdelning 0771-775830 eller besök vårt nyhetsrum teliapress.se