Följ Telia

Uppkopplad vård hemma i fokus när Telia deltar på Vitalismässan

Pressmeddelande   •   Apr 22, 2015 18:08 CEST

Hur gör vi uppkopplad vård hemma mer tillgänglig för fler? Det är frågan som Telia och ett antal inbjudna företag och föreläsare skall försöka besvara under en fullmatad heldagskonferens på Vitalismässan den 23 april. Mässan som pågår 22-24 april är Nordens ledande och största mötesplats inom eHälsa. I Telia Healthcare´s monter finns det möjlighet att titta på de många lösningar inom uppkopplad vård i hemmet som finns tillgängliga redan i dag.

Utvecklingen har nu nått den punkt där det finns konkreta vård- och omsorgslösningar som är klara att föras ut i stor skala. Den snabba expansionen av mobil teknik och digital bredbandsuppkoppling ger helt nya förutsättningar än vad som gällde tidigare. Tekniklösningar som bygger på öppna standarder gör det möjligt att koppla samman sensorer och givare som möter ett mångfacetterat behov i vård och omsorg.

Den lösning som Telia nu lanserar som en del av sin storsatsning ger helt andra möjligheter genom att nya givare och sensorer kan läggas till i den vårdlösning som erbjuds i hemmet utifrån de behov som finns hos vårdgivare och brukare. Vad krävs för ett brett införande? Hur kan de nya tjänsterna komma fler kommuner, landsting och individer till del? Det här kommer belysas i fyra pass i samband med en heldagskonferens som Telia arrangerar på Vitalismässan den 23 april.

Vårdens utmaning
Människor är ständigt uppkopplade via smartphones och bredband. Dagligen används digitala verktygen inte bara för att kommunicera med vänner och på sociala medier utan också för bankärenden och många andra tjänster.

– Utmaningen för sjukvård och omsorg är att möta förväntningarna hos människor som vant sig vid den frihet och den möjlighet som de digitala verktygen ger, säger Niklas Sundler påTelia Healthcare.

Niklas Sundler leder samtalet under Telias konferensdag den 23 april där bland andra Mats Olsson från Kairos Future, Josefin Landgård från den digitala vårdcentralen Kry och en IBD-patient delar med sig av sina åsikter och erfarenheter. Deltar gör också Henrik Essunger från Landräddningen och Andreas Winqvist från sjukvårdsrådgivningsföretaget MedHelp samt Anders Persson från Sahlgrenska Sciencepark och Per-Olof Egnell företrädare för Luleå kommun.

Vitalis är Nordens ledande och största mötesplats inom eHälsa. Mässan är öppen för alla som vill och inträdet till mässan är fritt. Den som vill besöka konferenserna betalar dock inträde. 
Mer info om utställningen och konferenserna på Vitalismässan


Vi är Telia den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se