Följ Telia

Telia storsatsar på fiber i Leksand, Rättvik och Vansbro

Pressmeddelande   •   Apr 16, 2015 18:07 CEST

Telia gör nu en storsatsning på fiberbaserat bredband i Leksand, Rättvik och Vansbro. Cirka 900 hushåll i dessa tre kommuner får nu möjlighet att ansluta villan till internet med dagens snabbaste internetanslutning.

Telia satsar totalt nio miljarder kronor på utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige mellan 2015 och 2018 och satsningarna i de tre Dalakommunerna är en del av detta.

Fiber ger villaägarna helt nya möjligheter tack vare hastigheter på upp till 1000 Mbit/s.

– Med fiber är det möjligt för alla i familjen att vara uppkopplade samtidigt och till exempel titta på TV, streama film eller spela spel via nätet utan att kvaliteten eller stabiliteten försämras. Fiberanslutningen gör dessutom att villan är förberedd för den fortsatta digitala utvecklingen. I framtiden kommer fiber vara ett krav i det moderna hemmet, säger Henrik Forssell, försäljningsdirektör på Telia Öppen Fiber.

Satsningen i Leksand, Rättvik och Vansbro pågår mellan den 17 april och 14 juni 2015.

Telia Öppen Fiber levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika tjänsteleverantörer och tjänster, som telefoni, bredband och TV. Besök gärna www.oppenfiber.se

Skanova bygger, utvecklar och driftar nätet.


Vi är Telia den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se