Följ Telia

Knivsta kommun och Telia samarbetar om fiberutbyggnad

Pressmeddelande   •   Mar 24, 2015 10:23 CET

Knivsta kommun och Telia har tecknat en överenskommelse om att bygga ut öppen fiber till hushåll och företag i kommunen.

Knivsta kommun har 2014 antagit en bredbandspolicy för att nå målet om att 90 procent av alla hushåll och företag ska ha tillgång till höghastighetsbredband 2020 om minst 1Gb/s. Som en del i det arbetet inleder man nu ett samarbete med Telia.

– Knivsta kommun kommer arbeta fram en plan för att så många som möjligt i kommunen ska kunna dra fördel av digitaliseringens möjligheter. Arbetet är långsiktigt och gäller både tätorter och landsbygden, berättar Lena Fransson, kommunchef i Knivsta kommun.

Telia storsatsar på att bygga ut och förstärka infrastrukturen i hela landet och överenskommelsen med Knivsta kommun är en del av detta.

– I Knivsta finns ett stort engagemang och en offensiv inställning till digitaliseringen. Därför väljer vi att satsa här, säger Lars Sandqvist, kommun- och stadsnätsansvarig på Telia.

Det fibernät som Telia bygger är ett öppet nät som innebär att varje kund kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörers erbjudanden för samhällstjänster, bredbandstelefoni, digital-TV och bredband.

För mer information, kontakta:

Anders Fredriksson, IT-strateg 018- 34 71 03

Carl Johan Swanson, kommunikationsansvarig Telia Operator 0722- 31 00 54


Telias tjänster hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt. Vi är motorn i kommunikationsSverige och investerar mer än någon annan i nät, tjänster och infrastruktur. Telia var först i världen med att lansera 4G – en innovation som gör det möjligt att surfa mobilt, upp till tio gånger snabbare än förut. Under året bygger vi ut fiber, vdsl och 4G för snabbare bredband till ännu fler svenskar. Läs mer på telia.se. Telia ingår i TeliaSonera-koncernen med verksamhet i Norden, Baltikum, Eurasien, inklusive Ryssland och Turkiet, samt i Spanien. Läs mer på teliasonera.com.