Följ Telia

Telia storsatsar på fiber i ny kampanj till villaägare och företagare

Pressmeddelande   •   Apr 21, 2016 10:10 CEST

Telia gör nu en satsning på bredband via fiber runt om i landet. I kampanjen som nu startat får sammanlagt omkring 13 000 hushåll i 17 kommuner möjlighet att ansluta villan till framtidens infrastruktur. Nytt är att även företag i berörda villaområden får erbjudande om att ansluta sig till Telias öppna fibernät.

Telia satsar totalt nio miljarder kronor på utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige mellan 2015 och 2018. Villafibersatsningen är en del av detta. Nu tar Telia nästa steg i fibersatsningen och erbjuder även småföretagare i villaområden att ansluta sig till ett öppet fibernät till kampanjpris. I kampanjen som startar nu berörs villahushåll och företag i följande kommuner:

Eslöv (omkring 300 villahushåll), Göteborg (omkring 600), Kalmar (drygt 300), Mjölby (omkring 1700), Nässjö (omkring 650), Tjörn (drygt 1200), Älvsbyn (omkring 1400), Tanum (omkring 1600), Hässleholm (drygt 1600), Mora (omkring 680), Vimmerby (omkring 250), Hultsfred (drygt 220), Norrköping (omkring 700), Malung (omkring 550), Karlskoga (drygt 200), Norberg (omkring 300) samt Boden (omkring 520 villahushåll).

Fiberanslutningen ger villaägarna och företagen tillgång till snabbt bredband med hastigheter på upp till 1000 Mbit/s. Det är ett öppet nät vilket innebär att varje hushåll eller företag fritt kan välja bland flera olika tjänsteleverantörers erbjudanden för bredband, digital-tv och bredbandstelefoni.

– Det råder fiberfeber i hela landet och det känns jättebra att nu även kunna erbjuda företagare en öppen fiber anslutning. Vi har redan testat erbjudandet på ett antal orter i Skåne och det föll väl ut. Nu gör vi en bredare lansering och ser till att även företagarna i våra kommande kampanjer kan ta del av erbjudandet, säger Linda Hernström, ansvarig för Telia Öppen Fiber.

Fiber ger både hushållen och företagen helt nya möjligheter. Det är en stabil internetuppkoppling som klarar av att koppla upp datorer, surfplattor, mobiler och tv-apparater samtidigt. Det gör det dessutom möjligt att dra nytta av framtidens digitala servicetjänster inom många olika områden, till exempel sjukvård och utbildning.

Kampanjen pågår till 31 maj. Utbyggnaden påbörjas i juni och beräknas vara klar senast 30 juni 2017.

Om fiber
Med fiber transporteras tele- och datatrafik med ljusets hastighet och ger privatpersoner, företag och kommuner en infrastruktur med helt nya möjligheter tack vare dess i princip obegränsade kapacitet.

Om Telia Öppen Fiber
Telia Öppen Fiber, kommunikationsoperatör, levererar en öppen plattform där kunderna kan välja mellan olika tjänsteleverantörer och deras tjänster, såsom telefoni, bredband och TV. Skanova bygger, utvecklar och sköter driften av nätet. Information om fiber till villa: www.oppenfiber.se

Vi är Telia den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se