Följ Telia

Telia satsar på fiberutbyggnad i Kumla

Pressmeddelande   •   Jan 08, 2015 16:44 CET

Telia fortsätter sin satsning på fiberbaserat bredband i Kumla. Över 600 hushåll får nu möjlighet att ansluta villan till Internet med dagens snabbaste internetanslutning.

Telia satsar totalt nio miljarder kronor på utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige mellan 2015 och 2018. Satsningen i Kumla är en del av detta.

Fiber ger villaägarna helt nya möjligheter tack vare hastigheter på upp till 1000 Mbit/s.

– Att ansluta villan till Internet med fiber innebär en snabb och stabil internetuppkoppling som klarar av att hela familjen använder datorer, surfplattor, telefoner och TV-apparater samtidigt. Det går också dra nytta av den digitala service som kommer erbjudas inom till exempel sjukvård och utbildning. Fiber kommer i framtiden vara ett krav i det moderna hemmet, säger Henrik Forssell, försäljningschef på Telia Öppen Fiber.

Kampanjen i Kumla pågår till den 22 februari 2015. Den 13 januari 2015 anordnas ett informationsmöte kring kampanjen på Kumlabyskolan.

Telia har längst erfarenhet på fibermarknaden och levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika leverantörer av TV, bredband och telefoni. Besök gärna www.oppenfiber.se

Skanova bygger, utvecklar och driftar nätet.


Telias tjänster hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt. Vi är motorn i kommunikationsSverige och investerar mer än någon annan i nät, tjänster och infrastruktur. Telia var först i världen med att lansera 4G – en innovation som gör det möjligt att surfa mobilt, upp till tio gånger snabbare än förut. Under året bygger vi ut fiber, vdsl och 4G för snabbare bredband till ännu fler svenskar. Läs mer på telia.se. Telia ingår i TeliaSonera-koncernen med verksamhet i Norden, Baltikum, Eurasien, inklusive Ryssland och Turkiet, samt i Spanien. Läs mer på teliasonera.com.