Följ Telia

Telia satsar på fiberutbyggnad i Falkenberg

Pressmeddelande   •   Jan 08, 2015 16:40 CET

Telia satsar totalt nio miljarder kronor på utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige mellan 2015 och 2018. Satsningen i Falkenberg är en del av detta.

Fiber ger villaägarna helt nya möjligheter tack vare hastigheter på upp till 1000 Mbit/s. 

– Att ansluta villan till Internet med fiber innebär en snabb och stabil internetuppkoppling som klarar av att hela familjen använder datorer, surfplattor, telefoner och TV-apparater samtidigt. Det går också dra nytta av den digitala service som kommer erbjudas inom till exempel sjukvård och utbildning. Fiber kommer i framtiden vara ett krav i det moderna hemmet, säger Henrik Forssell, försäljningschef på Telia Öppen Fiber.

Kampanjen i Falkenberg pågår till den 22 februari 2015. Den 12:e och 13:e januari 2015 anordnas två informationsmöten om Telia fiberkampanj på Folkets Hus Falkenberg, berörda kunder kommer att bli inbjudna till respektive möte.

Telia har längst erfarenhet på fibermarknaden och levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika leverantörer av TV, bredband och telefoni. Besök gärna www.oppenfiber.se. Skanova bygger, utvecklar och driftar nätet. 

Telia satsar även på att bygga ut mobilnäten i Falkenberg. Just nu pågår en utbyggnad av 4G-nätet i kommunen och som innebär att kommuninvånarna får tillgång till snabbare mobilt bredband. För mer information om utbyggnaden besök: telia.se/tackning.

Telias tjänster hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt. Vi är motorn i kommunikationsSverige och investerar mer än någon annan i nät, tjänster och infrastruktur. Telia var först i världen med att lansera 4G – en innovation som gör det möjligt att surfa mobilt, upp till tio gånger snabbare än förut. Under året bygger vi ut fiber, vdsl och 4G för snabbare bredband till ännu fler svenskar. Läs mer på telia.se. Telia ingår i TeliaSonera-koncernen med verksamhet i Norden, Baltikum, Eurasien, inklusive Ryssland och Turkiet, samt i Spanien. Läs mer på teliasonera.com.