Gå direkt till innehåll
Telia och Buster Boats samarbetar kring smarta uppkopplade båtar

Pressmeddelande -

Telia och Buster Boats samarbetar kring smarta uppkopplade båtar

Telia hjälper Buster Boats lansera den smarta båten. Med en uppkopplad smartskärm integrerad i styrpulpeten får båtägaren tillgång till elektroniska sjökort, färddator och ett underhållningssystem som en del av båtens standardutrustning.

Telia har inlett ett samarbete med båttillverkaren Buster Boats som lanserar en smartskärm integrerad i styrpulpeten som standardutrustning.Infotainment-systemet har fått namnet Buster Q och består av en stor pekskärm med sjökort, båtens alla mätinstrument, manualer, väderprognoser, radio och nätförbindelse. För den svenska marknaden har Buster Boats valt att samarbeta med Telia för en heltäckande teknisk lösning för den uppkopplade båten.

-Vi ser nu hur digitalisering och IoT (Internet of Things) som en viktig möjliggörare utforskas av allt fler branscher för att kunna erbjuda smartare tjänster till sina kunder. Bilen är ett tydligt exempel där vi själva arbetar med spännande projekt, nu ser vi det även inom båtbranschen med Buster som ett spännande exempel. Räkna med fler liknande samarbeten i framtiden, säger Hans Dahlberg, chef för Telias globala IoT-enhet.

-Vårt mål är att göra båtlivet lättare och säkrare för alla. Vi har skapat en lättanvändbar båt och tagit bort behovet att skaffa extra kartplotter och ekolod. Vi har tagit inspiration av bilindustrin och satsningen på smarta bilar och kopplat ihop båtens viktigaste funktioner på en enda stor och lättanvändbar pekskärm, förklarar Juha Lehtola, VD Buster Boats.

Buster Q är standardutrustning från och med 2017 års modeller av Buster båtar.

__________________________________________________________________


För mer information, kontakta gärna Telias pressavdelning 0771-775830 eller besök vårt nyhetsrum telia.se/media.

Buster Boats är Europas största designer, marknadsledare och tillverkare av aluminiumbåtar. Båtar har tillverkats under Buster-namnet sedan år 1976 men Busters historia började redan år 1955 med tillverkningen av den första Kello-båten.

Till Buster-sortimentet hör över 20 båtar från den minsta medlemmen - den fyra meter långa Buster Mini till den största modellen – den över sju meter långa Buster Magnum M5.

Buster-båtarnas tillverkare, Inhan Tehtaat Oy, är ett dotterbolag till Yamaha Motor Europe. Företagets huvudkontor finns i Raisio och tillverkningen sker i Ähtäri. www.busterboats.com

Ämnen

Kategorier


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig Telia Sverige 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef Telia Sverige 0771-77 58 30

William Fröding

Presskontakt Pressansvarig Telia Sverige 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Det är Telia.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation