Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressträff 6 februari: Häng med på bygget av Sveriges mest uppkopplade sportevenemang - Skid-VM i Falun 2015

Nu har arbetet med att bygga ut och förstärka den digitala infrastrukturen inför skid-VM i Falun startat. Följ med teknikerna bland kablar och switchar på Lugnets skidstadion och se hur arbetet går till. Telia berättar även om den permanenta utbyggnaden av 4G och 3G som sker i Falun och Dalarna och vad det kommer innebära för invånarna.

När: Fredagen den 6 februari kl 13.00 
Var: VM-kansliet, Lugnets skidstadion, Falun 
Medverkar gör: Malin Frenning, vd Telia Sverige, Kent Lövgren, marknadschef Falun2015 och representanter från Falu Energi&Vatten.

Bygget inför skid-VM i Falun pågår för fullt. Det är inte bara Sveriges största sportevenemang under 2015 – det kommer även vara det mest uppkopplade sportevenemanget någonsin i Sverige. 
– Tillsammans med Telia säkrar vi täckningen för våra appar Falun2015 Live Results och Live Arena. Vill vi visa att Sverige ligger i framkant inom digital infrastruktur och sätta en ny standard för uppkopplade idrottsevenemang, säger Sven von Holst, vd Falun2015.

Upplägg 
Vi samlas kl.13.00 inne på Lugnets skidstadion tillsammans med representanter för Telia, Falun2015 och Falu Energi&Vatten. Vi berättar om var i Falun vi bygger ut och förstärker nätet och hur 3G och 4G-täckningen kommer att se ut i Falun och Dalarna när vi är klara. Tillsammans följer vi med teknikerna i deras arbete på arenan där det kommer att finnas möjlighet till fotografering.  Bär gärna oömma kläder och rejäla skor.

Eftersom vi kommer att göra ett besök på bygget måste anmälan om deltagande göras i förväg (obligatoriskt). Anmälan görs till Helena de Verdier, kommunikationsansvarig, tel: 0705-51 31 38 eller via mail: helena.de-verdier@teliasonera.com.   

För mer information, kontakta: 
Helena de Verdier, kommunikationsansvarig Telia, 0705-51 31 38 
Katarina Medveczky, kommunikationschef Falun2015, 070-372 01 28

Välkomna!


Ämnen


Telias tjänster hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt. Vi är motorn i kommunikationsSverige och investerar mer än någon annan i nät, tjänster och infrastruktur. Telia var först i världen med att lansera 4G – en innovation som gör det möjligt att surfa mobilt, upp till tio gånger snabbare än förut. Under året bygger vi ut fiber, vdsl och 4G för snabbare bredband till ännu fler svenskar. Läs mer på telia.se. Telia ingår i TeliaSonera-koncernen med verksamhet i Norden, Baltikum, Eurasien, inklusive Ryssland och Turkiet, samt i Spanien. Läs mer på teliasonera.com.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation