Följ Telia

Partille kommun samarbetar med Telia om fiber till alla

Pressmeddelande   •   Feb 16, 2015 09:56 CET

Partille kommun har tecknat samarbetsavtal med Telia om att bygga fiber till hushåll och företag i kommunen. Avtalet innebär att alla hushåll i kommunen ska få möjlighet att beställa bredbandstjänster via fiber före sista december 2016. Partille kommun blir därmed först i Sverige med ambitionen att inom en viss tid erbjuda alla medborgare möjlighet att beställa bredband via fiber.

– Vi vill att våra medborgare ska kunna ta del av digitaliseringens möjligheter fullt ut. Tillsammans med Telia kommer vi nu att ta fram en plan för hur detta ska göras. Bra uppkoppling är viktig för våra medborgare och därför viktig för oss, jag är övertygad om att fler kommuner kommer att sätta samma mål inom kort, säger Per Wikström, IT-chef i Partille kommun.

Från Telias sida lyfter man fram kommunens offensiva inställning:

– Samarbete bygger på att det finns ett ömsesidigt engagemang och så är verkligen fallet i Partille. Jag är glad och stolt över att vi på Telia får vara med och bidra till att Partille når sin unikt ambitiösa målsättning kring fiberutbyggnaden, säger Henrik Forssell, försäljningschef på Telia Öppen Fiber.

Det fibernät som ska byggas är ett öppet nät som innebär att varje kund kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörers erbjudanden för bredband, telefoni och digital-TV.

Skanova bygger, utvecklar och driftar nätet.

För mer information, kontakta:

Per Wikström, IT-chef i Partille kommun, 031- 792 11 67

Carl Johan Swanson, kommunikationsansvarig Telia Operator, 0722- 31 00 54


Telias tjänster hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt. Vi är motorn i kommunikationsSverige och investerar mer än någon annan i nät, tjänster och infrastruktur. Telia var först i världen med att lansera 4G – en innovation som gör det möjligt att surfa mobilt, upp till tio gånger snabbare än förut. Under året bygger vi ut fiber, vdsl och 4G för snabbare bredband till ännu fler svenskar. Läs mer på telia.se. Telia ingår i TeliaSonera-koncernen med verksamhet i Norden, Baltikum, Eurasien, inklusive Ryssland och Turkiet, samt i Spanien. Läs mer på teliasonera.com.