Följ Telia

Ny film till fler – när Telia samarbetar med Göteborg Film Festival

Pressmeddelande   •   Jan 22, 2015 16:51 CET

Med Telia Festival-on-Demand går det att i Telias Filmbutik hyra ett urval av filmerna från årets upplaga av Göteborg Film Festival. Det handlar om åtta filmer varav fyra är dokumentärfilmer. De fyra dokumentärfilmerna tävlar om Dragon Award Best Nordic Documentary som ger vinnaren 100 000 kronor. Telia är sponsor till priset som är ett av Nordens största dokumentärfilmspris.

Telia har sedan flera år ett givande samarbete med filmfestivalen i Göteborg. Initiativet att erbjuda festivalfilm inte bara till biobesökarna är ett sätt att försöka bredda tittarunderlaget och erbjuda ny film till fler. Nu finns alltså tillfälle att njuta festivalfilm från soffhörnet eller kanske på sin surfplatta på väg till eller ifrån jobbet.

Det är snart fyra år sedan Telia tog fram första versionen av Telias Filmvision. Den handlar bland annat om de turregler som i dag innebär att det stora flertalet svenskar aldrig får se ny film – när den är ny. Bor du en bit ifrån biografstråken eller kanske inte har möjlighet att ta dig till en biograf av andra orsaker. Ja, då tvingas du vänta med att se filmen tills filmbolagen behagar släppa den på dvd och on-demand. I vissa fall kan det ta fyra månader.

– Vi tycker att detta måste förändras. Framför allt för att ge fler människor möjlighet att titta på ny film när den känns aktuell och det pratas om den. Men också för att filmbranschen på sikt skall fortsätta att utvecklas och för att möta hotet från illegal nedladdningen, säger Stefan Borgqvist ansvarig för tv-affären på Telia och tillägger:

– De tekniska förutsättningarna finns redan idag. Hastigheterna i våra mobila och fasta kommunikationsnät ökar stadigt. Telia och flera andra aktörer erbjuder i dag digitala filmtjänster. Tjänster som i princip varenda svensk med en bredbandsuppkoppling kan nå och utnyttja.

Följande filmer går att se via ”Telia festival on demand” i samarbete med Göteborg Film Festival - perioden 23 januari - 2 februari. 
F
ör utförlig beskrivning se bilaga ”PM GFF”

Pixadores Regissör: Amir Escandari

Every face has a name Regissör: Magnus Gertten

Ceremonin Regissör: Lina Mannheimer

Good Girl Regissör: Solveig Melkeraaen

Miss Julie Regissör: Liv Ullman

Little Crushes Regissör: Ireneusz Grzyb

The postman´s white nights Regissör: Andrei Konchalovsky

1989 Regissör: Anders Østergaard, Erzsébet Rácz


Telias tjänster hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt. Vi är motorn i kommunikationsSverige och investerar mer än någon annan i nät, tjänster och infrastruktur. Telia var först i världen med att lansera 4G – en innovation som gör det möjligt att surfa mobilt, upp till tio gånger snabbare än förut. Under året bygger vi ut fiber, vdsl och 4G för snabbare bredband till ännu fler svenskar. Läs mer på telia.se. Telia ingår i TeliaSonera-koncernen med verksamhet i Norden, Baltikum, Eurasien, inklusive Ryssland och Turkiet, samt i Spanien. Läs mer på teliasonera.com.