Gå direkt till innehåll
Jönköpings största hyresvärd Vätterhem väljer Telia som ny kommunikationsoperatör

Pressmeddelande -

Jönköpings största hyresvärd Vätterhem väljer Telia som ny kommunikationsoperatör

Vätterhem, som är Jönköpings största hyresvärd med närmare 9 000 hyreslägenheter, har upphandlat Telia som ny kommunikationsoperatör till sitt öppna fibernät. Från hösten 2024 kommer Telia, via varumärket Zitius, att erbjuda ett brett utbud av fibertjänster för tv, bredband och telefoni från flertalet nationella och lokala tjänsteleverantörer.

Övergången till Telia och Zitius som ny kommunikationsoperatör inleds etappvis under hösten 2024 och alla hyresgäster informeras i god tid innan bytet sker.

– Vi är mycket glada över det här samarbetet som innebär att Vätterhem nu kan erbjuda sina hyresgäster moderna kommunikationstjänster med hög driftsäkerhet via sitt öppna fibernät, säger Jonas Drougge, ansvarig för uppkopplade och smarta byggnader på Telia.

Med Telia kommer samtliga av Vätterhems cirka 19 000 hyresgäster dessutom att få kostnadsfri tillgång till TV från Telia - med Sveriges bredaste utbud av TV & streaming oavsett var man befinner sig, hemma, i Sverige eller inom hela EU/EES.

- Via hyresgästenkäten har vi fått önskemål om ett större TV-utbud och fler play- och streamingtjänster. Därför är det roligt att våra hyresgäster nu får så många fler kanaler, ett 10-tal extra, i basutbudet som ingår i hyran, säger Anders Saltin, inköpschef på Vätterhem.

Om Vätterhem
Vätterhem är det ledande bostadsföretaget i Sverige med flest nöjda hyresgäster. De äger, förvaltar och utvecklar ett brett utbud av moderna och attraktiva bostäder till ungefär var åttonde invånare i kommunen. Läs mer om Vätterhem här.

Mer om Telias Öppen fiber här.

Ämnen

Kategorier


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19 000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Det är Telia.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation