Följ Telia

Har svensken slutat ringa? Sociala medier limmet i vardagspusslet

Pressmeddelande   •   Apr 13, 2016 10:15 CEST

Sociala medier fortsätter öka lavinartat – i alla åldrar även bland äldre. På två år har användningen ökat med 30%. Två av tre svenskar använder sociala medier dagligen via mobilen. Sociala medier har blivit limmet i familjens vardagspussel.

Tror du att sociala medier främst används för att titta på gulliga kattklipp? Inte längre, det visar en ny undersökning av Ipsos i samarbete med Telia. Sociala medier har fått helt nya användningsområden. Idag använder vi i allt större utsträckning sociala medier inom familjen, för att få vardagen att fungera.

Idag ringer vi inte för att ha koll på familjen men vi använder mobiltelefonen alltmer. Över 60% använder just mobilen dagligen för att hålla sig uppdaterad och för att uppdatera andra i sociala medier.

-Det här är något jag verkligen känner igen mig i. I min familj använder vi sociala medier på olika sätt. Det är större chans att mina barn svarar om jag skickar ett meddelande på sociala medier än om jag ringer, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär.

Sociala medier fortsätter att öka i alla åldersgrupper men främst i åldersgruppen 25-44 år.

-Sociala medier förenklar min vardag. Samtidigt ska man vara medveten om att det finns en baksida i form av till exempel mobbing och hot. Det är en fråga vi på Telia jobbar mycket med och som vi tycker är viktig att uppmärksamma. Därför samarbetar vi med Friends bland annat genom vår kampanj#hatahatför ett mer kärleksfullt internet, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär.


Vi är Telia den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se