Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fiberfeber i Höör

Telias och Höörs kommuns gemensamma satsning på fiberbaserat bredband har väckt stort intresse bland kommuninvånarna. Trots att nästan två veckor återstår av Telias kampanj står det redan klart att samtliga hushåll som valt att teckna avtal kommer att få fiber installerat. Det fibernät som ska byggas är ett öppet nät som innebär att varje kund kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörers erbjudanden för bredbandstelefoni, digital-TV och bredband.

– Höörs kommun ser oerhört positivt på det stora intresset för att ansluta sig till fibernätet. Utbyggnaden av ett fibernät som ger stabila och snabba bredbandsanslutningar är en förutsättning för att kommunen ska kunna fortsätta sin positiva utveckling som boendeort. Det är även högst väsentligt för de många företag som är verksamma runt om i kommunen, säger Michael Andersson, kommundirektör i Höör.

– Höörs kommun har beslutat att anta samma målformulering som i den nationella bredbandsstrategin: År 2020 ska 90 procent av alla hushåll och företag ha tillgång till bredband med en hastighet på minst 100 Mbit/s. Fortsätter utbyggnaden i samma takt och anslutningsgraden förblir så här stor kommer över 70 procent av invånarna ha tillgång till bredband via fiber redan 2017, säger Rolf Carlsson, samhällsbyggnadschef i Höörs kommun.

Även från Telias sida lyfter man fram det stora intresset i kommunen:

– Det är tydligt att det finns ett stort intresse och en positiv attityd i Höör, både från invånarna och från kommunens sida. Höörs kommun och Telia har sedan en tid ett samverkansavtal om fiberutbyggnad och vi ser fram emot det fortsatta samarbetet och att få leverera vår öppna fiberlösning till alla som tecknat avtal, säger Henrik Forssell, försäljningsdirektör på Telia Öppen Fiber

Kampanjen i Höör fortsätter till den 22 februari 2015. Gå gärna in på www.oppenfiber.se

För mer information, kontakta:

Rolf Carlsson, samhällsbyggnadschef Höörs kommun, 0413- 284 80

Carl Johan Swanson, kommunikationsansvarig Telia Operator 0722- 31 00 54

Ämnen


Telias tjänster hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt. Vi är motorn i kommunikationsSverige och investerar mer än någon annan i nät, tjänster och infrastruktur. Telia var först i världen med att lansera 4G – en innovation som gör det möjligt att surfa mobilt, upp till tio gånger snabbare än förut. Under året bygger vi ut fiber, vdsl och 4G för snabbare bredband till ännu fler svenskar. Läs mer på telia.se. Telia ingår i TeliaSonera-koncernen med verksamhet i Norden, Baltikum, Eurasien, inklusive Ryssland och Turkiet, samt i Spanien. Läs mer på teliasonera.com.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation