Följ Telia

Fiberfeber i Falkenberg

Pressmeddelande   •   Feb 11, 2015 09:52 CET

Telias och Falkenbergs kommuns gemensamma satsning på fiberbaserat bredband har väckt stort intresse bland kommuninvånarna. Trots att nästan två veckor återstår av Telias kampanj står det redan klart att samtliga hushåll som valt att teckna avtal kommer att få fiber installerat. Det fibernät som ska byggas är ett öppet nät som innebär att varje kund kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörers erbjudanden för bredbandstelefoni, digital-TV och bredband.

– Det är glädjande att intresset är så stort. Framtida tjänster kommer att kräva anslutning med säker och hög hastighet, inte minst inom e-hälsa och andra välfärdstjänster, säger Rolf Landholm, kommunchef i Falkenbergs kommun.

Även från Telias sida lyfter man fram det stora intresset i kommunen:

– Det är tydligt att det finns ett stort intresse och en positiv attityd i Falkenberg, både från invånarna och från kommunens sida. Falkenberg kommun och Telia har sedan en tid ett samverkansavtal om fiberutbyggnad och vi ser fram emot det fortsatta samarbetet och att få leverera vår öppna fiberlösning till alla som tecknat avtal, säger Henrik Forssell, försäljningschef på Telia Öppen Fiber.

Kampanjen i Falkenberg fortsätter till den 22 februari 2015. Gå gärna in på www.oppenfiber.se

För mer information, kontakta:

Rolf Landholm, kommunchef i Falkenberg, 0346- 88 61 36

Carl Johan Swanson, kommunikationsansvarig Telia Operator 0722- 31 00 54


Telias tjänster hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt. Vi är motorn i kommunikationsSverige och investerar mer än någon annan i nät, tjänster och infrastruktur. Telia var först i världen med att lansera 4G – en innovation som gör det möjligt att surfa mobilt, upp till tio gånger snabbare än förut. Under året bygger vi ut fiber, vdsl och 4G för snabbare bredband till ännu fler svenskar. Läs mer på telia.se. Telia ingår i TeliaSonera-koncernen med verksamhet i Norden, Baltikum, Eurasien, inklusive Ryssland och Turkiet, samt i Spanien. Läs mer på teliasonera.com.